Putovanje kroz okuse i mirise Istre i Dalmacije - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Putovanje kroz okuse i mirise Istre i Dalmacije

7 veljače, 2022

U Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić, Vukovar u okviru projekta RCK VirtuOS strukovni nastavnik kuharstva u RCK Ugostiteljsko-turistička škola Miroslav Balažić i strukovna nastavnica kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci Marija Bošnjak održali su zanimljivu radionicu za učenike zanimanja kuhar i nastavnike kuharstva.

Upoznali su sudionike s karakteristikama i poviješću istarske i dalmatinske kuhinje te su pripremali  rapsodiju delicija poput: focaccie, srdele na savor, salatu od boba, pašticadu s njokima, brudet s kremastom palentom, kozice u krem umaku s pljukancima od sipinog crnila, splitsku tortu, molatsku tortu te desert od skute i smokve.

Učenici su imali priliku usvojiti nova znanja i vještine u serviranju i dekoriranju jela inspiriranih tradicijom.

Sudionici će prenesene metode primjenjivati u nastavi, te pripremi i serviranju jela.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr