Sudjelovali smo na ENTER konferenciji - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na ENTER konferenciji

8 prosinca, 2022

Konferencija ENTER 2022. se održala od 2.-3. prosinca 2022. godine u Spaladium Areni u Splitu, u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, dok je jedan od suorganizatora bio i RCK FIT Turističko-ugostiteljske škole iz Splita.

Na ENTER konferenciji sudjelovale su osnovne i srednje škole, regionalni centri kompetentnosti, učilišta i fakulteti, predstavnici različitih institucija – MZO, MINTS, ASOO, HZZ, HGK i druge), zatim različite tvrtke i dionici poput turističkih zajednica, predstavnika lokalne i regionalne samouprave i udruga.

Na 3 pozornice domaći i strani stručnjaci, entuzijasti i inovatori – njih čak 124, kroz 124 predavanja i radionica podijelili su svoja iskustva i postignuća sa sudionicima konferencije. Na sajmišnom prostoru predstavilo se 20 učeničkih zadruga iz Splitsko-dalmatinske županije, a u poster sekciji predstavilo se 19 srednjih škola koje su promovirati svoje projekte. Kako ENTER konferencija ima razvojnu, edukacijsku i promocijsku ulogu za sve dionike odgojno-obrazovnog sustava koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih, potencijalno darovitih i svih ostalih učenika, RCK UTŠO iskoristio je ovaj specijalizirani događaj i za promociju RCK i strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva.

 

Ispred RCK UTŠO sudjelovali su:

 

Disciplina Status Ime i Prezime
Match race Cocktail Natjecatelj1 Mihael Knežević
Natjecatelj2 Karlo Abramović
Mentor Albin Smiljan
Match race Cooking Natjecatelj1 Matija Vidaković
Natjecatelj2 Nives Prša
Mentor Miroslav Balažić
Match race Tourism Natjecatelj1 Nina Kadoić
Natjecatelj2 Larisa Matić
Mentor Maja Vidić
RCK VirtuOS Ravnatelj RCK UTŠO Andrej Kristek
Voditeljica projekta Dorotea Telarović
Ravnatelj SSŠ Vinkovci Domagoj Bujadinović
RCK VirtuOS – promocija RCK i strukovnih zanimanja Nastavnica Tajana Kresović
Nastavnica Lea Akšamović
Učenica Marina Bošnjak
Učenik Dorijan Brdarić

 

RCK UTŠO je promociju RCK, strukovnih zanimanja i ESF projekta VirtuOS predstavio putem promo pulta s pripadajućim I-posterom, te isticanjem fotografija i loga RCK VirtuOS na Led panelima, Presswallu, Enter objavama na Facebook-u i Web stranici. Sa svrhom promocije regionalnog centra kompetentnosti, EU projekta RCK VirtuOS i strukovnih zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva za koje obrazujemo u okviru RCK UTŠO i škola partnera, organiziran je izlagački prostor na kojem su tijekom cijelog događaja sudjelovale naši učenici, dvije nastavnice i voditeljica projekta, dajući informacije o RCK UTŠO i partnerima, projektnim aktivnostima, dosadašnjoj realizaciji i planovima ovisno o upitima (druge srednje škole, učenici, fakulteti, institucije, tvrtke). Također je upriličena i podjela promidžbenog materijala, za koji smo dobili jako lijepe povratne informacije.

Kroz bogati program, umrežavanje i natjecanja, razmjenjivala su se znanja, vještina, održavala su se učenička natjecanja, primjeri dobre prakse u području odgoja i obrazovanja, ali i povezanih industrija kako bismo svi zajedno pridonijeli unaprjeđenju odgojno obrazovnog sustava u RH.

U okviru ENTER konferencije odvijale su se različite aktivnosti sukladno programu dostupnom na https://enter.izvrsna.hr/:

 1. Prvi dan – 1. prosinca 2022. godine sudjelovali smo na predstavljanju propozicija Match Race natjecanja i izvlačenju parova natjecatelja.
 2. Drugi dan – 2. prosinca 2022. godine sudjelovali smo na Match Race izlučnim natjecanjima iz svih disciplina, panelima, predstavljanjima i predavanjima od 10:00 – 18:00 sati i u isto vrijeme smo predstavljali RCK VirtuOS putem izlagačkog prostora.
 3. Treći dan – 3. prosinca 2022. godine sudjelovali smo na finalima natjecanja i proglašenju pobjednika po disciplinama, na predavanjima od 9:00 do 15:00 sati. U isto vrijeme su nastavnice i učenici predstavljali RCK VirtuOS putem izlagačkog prostora.

U okviru ovog događaja u organizaciji RCK Split održao se sastanak RCK-ova u sektoru turizma i ugostiteljstva i Match Race učeničko natjecanje iz 3 ugostiteljsko-turističke discipline: Kuharstvo „Scale the waste“; Cocktail „Paint the cocktail“ i  Turistička destinacija „Sustainable tourism“. Hodogram Match Race dostavljamo u privitku. Na Match Race natjecanju su sudjelovali su učenici svih RCKova iz sektora turizma i ugostiteljstva, kao i učenici partnerskih škola. Ispred RCK VirtuOS sudjelovali su učenici i mentori iz RCK UŠTO i partnerske SSŠ Vinkovci, koji su temeljem kvalitetnih priprema u RCK, uslijed velike konkurencije i broja sudionika, ostvarili izvrsne rezultate:

 • Kuharstvo – mjesto – srebrna medalja (Nives Prša, RCK UTŠO), mentor Miroslav Balažić i
 • Turistička destinacija – 1. mjesto – zlatna medalja (Larisa Matić, Srednja strukovna škola Vinkovci), mentorica Maja Vidić.

Ostali sudionici RCK VirtuOS iz disciplina posluživanje, kuharstvo i turistička destinacija ostvarili su zapažen uspjeh.

Zanimljivo i korisno je bilo sudjelovati na panelima, predavanjima i okruglom stolu:

 • Vrijedi li ulagati u razvoj vještina?
 • “Imamo li budućnost?”
 • NCVVO i izazovi suvremenog odgoja i obrazovanja
 • Erasmus+ za kvalitetno, uključivo i inovativno obrazovanje
 • Sprega obrazovnog i realnog sektora u visoko razvijenim društvima – očekivanja i odgovornosti
 • Digitalne kompetencije srednjoškolskih učenika
 • Kad narastem želim biti direktor
 • Uloga obrazovanja u očuvanju baštine – prilika za razvoj destinacije

gdje smo dobili korisne informacije za daljnji rad RCK, podijelili naše dosadašnje iskustvo, naučili nove dimenzije promidžbenih mogućnosti društvenih mreža i interneta, uspostavili suradnju za buduće aktivnosti karijernog centra i sustava kvalitete u okviru RCK VirtuOS projekta, ali i potencijalnih budućih projekata.

ENTER konferencija obrazovanja i povezanih industrija, organizirana se u cilju razvoja i unapređenja odgojno-obrazovnog sustava i jačanja veza s povezanim industrijama. Konferencija je multitematski i interaktivni događaj koji je tijekom 2 dana spajao obrazovanje i povezane industrije kao što su IKT, izdavaštvo, turizam i druge, koje danas odgojno-obrazovnom sustavu daju inovativnost te dodatni impuls u razvoju i stvaranju programa koji će maksimalno razvijati interese i potencijale djece i mladih.

Galerija fotografija

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr