Učenike je za natjecanje pripremao Guinnessov rekorder - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Učenike je za natjecanje pripremao Guinnessov rekorder

8 rujna, 2023

U našoj je školi 04. i 05. rujna održana dvodnevna pripremna radionica za natjecanja u okviru projekta VirtuOS na kojoj su sudjelovali učenici naše i partnerskih škola s gostom predavačem Richardom Ponsom iz malteškog Instituta za studije turizma.

Richard Pons stručnjak je sa tridesetogodišnjim iskustvom u miksologiji pića, maestro koktela, rekorder Guinnessove knjige rekorda sa čak 88 različitih koktela spravljenih u samo jedan sat.

Predavanje je obuhvaćalo teme:

– The main 5 spirits

– Styles of Liqueurs

– Basic cocktail equipment and techniques

– Types of garnishes

– Points on how to build a cocktail

– Innovative techniques

– Original ideas

– Logistics of a competition

Gospodin Pons nije skrivao svoje oduševljenje interesom učenika, te naglasio kako u poslu miskologije učenje nikad nije gotovo jer on osobno uvijek teži tražiti nove ideje i usavršavati se.

Prezentirao je učenicima i svoj profesionalni put: “Nikad nisam želio biti barmen, no dobio sam priliku i pronašao sam se u tome. Danas djeca imaju puno više mogućnosti za učenje, sve što im je potrebno je zapravo na njihovom dlanu. Mogu gledati podcaste, videa, tražiti recepte na internetu, ukratko sve što stoji između njih i dobre karijere je volja. Barmen sam 40 godina, podučavam 30, i ovo nije moj posao ovo je moja ljubav, moj hobi, i ne govorim obitelji i prijateljima kako idem raditi nego se idem zabavljati i ako nešto volite napravite karijeru iz toga. Postoji i jedan put, jer jednom kada postanete barmen možete se razvijati pa postati sommelier, mixolog, menadžer za hranu i pića, menadžer u marketingu, prodajni predstavnik nekog branda vina i pića itd. dakle niste samo barmen, to je tek početak puta, a gdje će vas taj put odvesti uvelike ovisi o vašoj volji i upornosti“.

Sva stečena znanja i suvremeni trendovi pomoći će učenicima za pripremu i sudjelovanje na strukovnim natjecanjima, na kojima se penju se na vrhunce barske miksologije i nižu uspjehe između ostalog zahvaljujući i edukacijama i pripremama ovakve vrste.

 

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr