Sudjelovali smo na međunarodnom specijaliziranom sajmu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na međunarodnom specijaliziranom sajmu

25 travnja, 2023

Zajedno sa školama partnerima u okviru projekta VirtuOS sudjelovali smo na Proljetnom sajmu od 21.-23.04.2023. koji se održavao u novootvorenom modernom izložbenom sajamskom prostoru – Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije.

Sa svrhom promocije zanimanja za koja obrazujemo i programa obrazovanja odraslih uključili smo se u ovaj hvalevrijedan događaj s nekoliko aktivnosti. Sva tri dana imali smo izložbeni prostor na kojemu su se izmjenjivale i nadopunjavale naša i partnerske škole SSŠ Vinkovci, Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova, Obrtnička škola Požega te Strukovna škola Virovitica.

Organizirali smo „Cooking show“ u kojemu je sudjelovao poznati hrvatski chef Damir Tomljanović s učenicima i nastavnicima partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci koji je pripremao delicije s poznatom lokalnom namirnicom – crnom svinjom, dok je poznati barmen i miksolog Miroslav Kljajić s našim učenicima pripremao za posjetitelje unikatne koktele sa svojim potpisom. Učenica Sara Užanicki i strukovni nastavnik Robertino Marinjak predstavili su vještine sommeliera kroz prezentacijsko dekantiranje na pozornici i vinsku radionicu „Velika vina baranjskog vinogorja – Vina Belje“. Posjetitelje smo razveselili i pralinama koje su na samoj pozornici izrađivali učenici iz partnerske Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.

U prezentacijskim aktivnostima koje smo organizirali sudjelovali su i predstavnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) s temama o pravilnom čuvanju i skladištenju hrane, bacanju i iskoristivosti namirnica.

Sudjelovanje na ovom događanju od velike je važnosti jer naši učenici imaju priliku prikazati stečena znanja i vještine u okviru praktičnog dijela obrazovanja.

Galerija fotografija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr