Sudjelovali smo na međunarodnom kulinarskom natjecanju Biser mora - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Sudjelovali smo na međunarodnom kulinarskom natjecanju Biser mora

4 travnja, 2023

Od 28. ožujka do 01. travnja 2023. sudjelovali smo na međunarodnom kulinarskom natjecanju Biser Mora u Supetru na Braču koje se održava u organizaciji međunarodne udruge ŠKMER – Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija sa sjedištem u Splitu, a okuplja kuhare, konobare i strukovne nastavnike koji se natječu u brojnim kategorijama te sudionike i stručne voditelje cooking showova, masterclassova i drugih događanja. Ove godine na festivalu je bilo više od 500 sudionika, 41 škola, više od 200 natjecatelja iz 20 zemalja (Albanije, Austrije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Francuske, Italije, Kanade, Malte, Mauricijusa, Nizozemske, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Turske, a stigao je i tim iz ukrajinskog Harkiva).

Naši su se učenici uz mentorstvo strukovnih nastavnika natjecali u disciplinama: priprema nacionalnog menija, priprema rižota, priprema jela od ribe, priprema tatar bifteka i posluživanje crvenog vina, flambiranje slatkog jela i posluživanje pjenušca, a ostvarili su sljedeće rezultate:

  • disciplina „ prepremanje rižota“ učenik Erik Lacković zlatna medalja, mentor Spomenka Dundović,
  • disciplina „nacionalni meni“ učenici Mihael Hovanjec i Dominik Meglić srebrna medalja, mentor Spomenka Dundović,
  • disciplina „nacionalni meni“ učenici Izabela Batrnek i Paula Pastor srebrna medalja, mentor Zdravko Perković,
  • disciplina „pripremanje jela od ribe“ učenik Matej Pavošević, srebrna medalja, mentor Ivan Kelava,
  • disciplina „pripremanje jela od ribe“ učenica Jelena Stančić, brončana medalja, Zdravko Perković,
  • disciplina „flambiranje slatkog jela i posluživanje pjenušca“ učenica Sara Užanicki , srebrna medalja, mentor Robertino Marinjak,
  • disciplina „pripremanje tatar bifteka i posluživanje crvenog vina“ učenica Sara Uzanicki brončana medalja, mentor Robertino Marinjak,
  • disciplina “pripremanje tatar bifteka i posluživanje crvenog vina“ učenica Mihaela Kojčinović, srebrna medalja, mentor Robertino Marinjak.

Iskrene čestitke našim učenicima koji su pokazali zavidne vještine i njihovim mentorima, kao i sve pohvale organizatoru!

 

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr