Robertino Marinjak, konobar - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Robertino Marinjak, konobar

Ostale vijesti

29 prosinca, 2021

Robertino Marinjak pohađao je Ugostiteljsko-turističku školu, a danas je u njoj i zaposlen. Svoje je školovanje za konobara završio 1991. godine, a na taj je način  ustvari usavršio već postojeće znanje. Naime, on je od malih nogu prisutan u ugostiteljstvu te je čak imao i vlastiti lokal.

U sjećanje, vezano uz srednjoškolsko obrazovanje, najjače mu se urezala ljetna praktična nastava u gradu Viru. Razrednica mu je tijekom prve dvije godine, dok su svi slušali opće predmete, bila profesorica Njegomirović, a tijekom druge dvije profesor Čavčić. Iako mu je sada kolegica, ističe kako mu je Matematiku predavala profesorica Jurić.

Prvo radno mjesto bilo je u Hotelu Termia, a potom je otvorio svoj objekt, restoran, koji je vodio nekoliko godina. Nakon toga je radio u Kineskom restoranu. 1999. godine došao je u školu kao vanjski suradnik i od tog trenutka počinje saga o predavačkom stažu. Uz posao završio je Ekonomski fakultet, a zatim se počeo baviti consultingom.  Nakon toga bio je i regionalni povjerenik izvršnog odbora Hrvatskog sommelier kluba.

Zahvaljujući suradnji s lokalnim objektima upoznat je s potencijalom turizma Slavonije i Baranje pa kaže kako je potencijal velik te da ponuda i raširenost na tržištu iz dana u dan zapravo raste. Smatra kako je za kvalitetnog turističkog radnika presudno kvalitetno školovanje u sektoru turizma, a koje se može steći upravo u našoj školi, te je na učenicima da iskoriste to školovanje odnosno znanje. Budućim, pa i današnjim učenicima, poručuje kako je posao u turizmu općenito krasan i divan posao s mnogo mogućnosti te da svi koji hoće i pokažu želju i volju mogu u njemu uspjeti.

Izabella Vitman

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr