Spomenka Dundović, kuharica - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Spomenka Dundović, kuharica

Ostale vijesti

27 prosinca, 2021

Profesorica Spomenka Dundović bivša je učenica Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku. Školu je završila 1984. godine za zanimanje kuharica. Na pitanje zašto je završila baš to odgovorila nam je da je oduvijek htjela biti kuharica jer jako voli taj posao. Rekla nam je  kako je tijekom njenog školovanja bilo više prakse te kako su se objekti za praksu mijenjali svakoga polugodišta što je pridonijelo boljem upoznavanju s različitim vrstama poslovanja i kuhinjama.

Spomenka Dundović završila je specijalizaciju te tako postala kuhar specijalist u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku. Također je završila pedagoško-psihološki smjer na Filozofskom fakultetu kako bi mogla raditi u školi kao profesorica struke. Nakon završenog školovanja radila je u restoranu društvene prehrane u Vinkovcima, radila je i u mnogim hotelima i restoranima u Osijeku te kao voditeljica kuhinje u Hotelu Royal u Osijeku.

Od 1993. godine pa sve do danas radi kao strukovna profesorica kuharstva u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Osijeku. Na naše pitanje što bi poručila sadašnjim učenicima kao i budućim kolegama kuharima, profesorica Dundović odgovorila je kako trebaju biti uporni i ustrajati u svojim ciljevima te kako je uz mnogo učenja i upijanja znanja svaki zadani cilj ostvariv. Također je istaknula da je posao kuhara iznimno težak, ali je važna potpora obitelji i bližnjih pa se tako dolazi do uspjeha. Na pitanje o budućnosti gastronomije u Slavoniji i Baranji Spomenka Dundović izjavila je da se u proteklih nekoliko godina ona počela razvijati, a tome su jako pridonijeli mladi ugostitelji i razne organizacije kao što je Hrvatski kuharski savez.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr