GIS Solutions Day 2022 - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

GIS Solutions Day 2022

10 rujna, 2022

Kao dobitnici ovogodišnje nagrade Učenje kroz GIS, učenica Iva Nikolić i nastavnik geografije Ivan Bujadinović sudjelovali su na konferenciji GIS Solutions Day 2022 u organizaciji tvrtke GDi koja se održala 8. rujna 2022. godine u Zagrebu.

Nakon dvije godine pauze, gotovo 300 uzvanika okupilo se uživo na konferenciji GDi Solutions Day. Predstavljeno je niz digitalnih inovacija te su prikazane mogućnosti GDi Ensemblea i ESRI rješenja.

Kroz panel raspravu imali su priliku čuti iskustva panelista na temu zelenih inovacija te koji su svi trendovi u digitalizaciji zahvatili njihovo poslovanje, pa je primjerice Grad Split u godinu dana kao rezultat digitalizacije smanjio 3 milijuna papira i ostvario uštede na toneru u iznosu od 250.000,00 kn.

Potom su imali predstavljanje novih trendova u tehnologiji od strane GDi Teama. Predstavljena su iskustva korisnika i primjena najnovije tehnologije u različitim industrijama kroz teme: Pametni gradovi, Energetika i infrastruktura, Industrija i trgovina i Održivost.

Na kraju konferencije predstavljen je GDi Do Good program kojim tvrtka podupire STEM područja i umjetnost. Kao dio GDi korporativne kulture doprinosa međunarodno uspješne tehnološke tvrtke zajednici pokrenut je program Učenje kroz GIS u koji je  trenutno uključeno 60 škola iz čitave Hrvatske. Učenje kroz GIS je kreirano za nastavnike s malo ili nimalo iskustva rada u GIS-u, koji žele unaprijediti izvođenje nastave interaktivnim alatima.

Svi sudionici konferencije su upoznati s onime što rade učenici srednjih škola iz Hrvatske. Konferencija je poslužila i za upoznavanje s kolegama iz drugih škola i razmjenu kontakata za buduću suradnju.

Predstavljena je knjiga dr. Krste Jurasa: Prirodni Okoliš. Po struci brodograditelj, a javnosti poznatiji kao tekstopisac neslužbene himne Dalmacije, Dalmacija u mom oku, koju izvodi Mišo Kovač.

Na kraju konferencije nastupio je Ibrica Jusić.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr