Mirela Vitman, hotelijersko-turistička tehničarka - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Mirela Vitman, hotelijersko-turistička tehničarka

Ostale vijesti

27 prosinca, 2021

Mirela Vitman završila je Ugostiteljsko-turističku školu 2000. godine, i to smjer hotelijersko-turistički tehničar.

Uz školovanje ju vežu samo lijepe uspomene. Tvrdi kako je imala sreću pa je izabrala zanimanje koje je oduvijek željela, a na tom su je putu usmjeravali izuzetni profesori. Uvijek se rado sjeti profesorice Njegomirović, koja joj je ujedno bila i razrednica, profesora Puljevića, profesorice Živković, profesora Horvata, profesora Menala, profesorice Jurić i profesorice Kordić; svi su oni zajedno podigli ljestvicu visoko te njoj i njezinim kolegama pružili znanja. Budući da dolazi iz Zdenaca za vrijeme školovanja bila je smještena u Ugostiteljskom domu u kojemu su imali divne odgajatelje što i danas smatra privilegijom mnogih učenika.

Tijekom studiranja u Dubrovniku radila je na sezoni kao konobarica, zatim kratko u administraciji. 2006. godine zaposlila se kao recepcionarka u Hotelu Osijek, a nakon dvije godine preuzela je posao na rezervacijama gdje i danas radi. Od znanja i vještina koje je stekla tijekom školovanja izdvaja poznavanje stranih jezika koje jača komunikacijske vještine, zatim znanja strukovnih predmeta kao što su Osnove turizma i Organizacija poslovanja. Tada je učila i daktilografiju na pisaćim mašinama što se također pokazalo izuzetno korisnim.

U današnjem trenutku Slavonija i Baranja ima sve predispozicije za razvoj turizma, uvjerena je Mirela Vitman. Turistička zajednica radi sjajan posao u promociji, a svoj Hotel Osijek vidi i kao generator turizma u regiji na što je izuzetno ponosna.

Na temelju vlastita iskustva tvrdi kako dobar turistički radnik prije svega treba voljeti svoj posao. Rad s ljudima je zahtjevan. Treba biti otvoren, komunikativan i usmjeren dobrobiti gosta. Posao u hotelu pun je anegdota, a budućim kolegama savjetuje samo da budu svoji. Autentičan čovjek, njegova iskrena dobrodošlica i osmijeh neprocjenjivi su i u tome će uvijek biti njegova vrijednost, zaključuje Mirela Vitman.

 

Izabella Vitman

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr