Nastavnici posluživanja i mentori kod poslodavaca educirani u Basque Culinary Center - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Nastavnici posluživanja i mentori kod poslodavaca educirani u Basque Culinary Center

15 veljače, 2022

Nastavnici posluživanja: Robertino Marinjak (RCK Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek) i Hrvoje Vlahov (Obrtnička škola Požega), te šefovi kuhinja i mentori kod poslodavaca Dario Hreljac (šef kuhinje hotela Magal, Aminess hoteli), Miroslav Sili (šef kuhinje hotela Waldinger), Ivan Đukić (šef kuhinje Lipov Hlad) i Tomica Đukić (šef kuhinje KBC Osijek) , u okviru projekta RCK VirtuOS usavršavali su se iz područja kuharstva i posluživanja u Basque Culinary Center u San Sebastianu, Španjolska.

Dvotjedni Service training program bio je podijeljen u nekoliko modula te je obuhvaćao: povijest vina i vinove loze, vinogradarstvo, podrumarstvo, sorte vinove loze, proizvodnju vina, Španjolsku po regijama i podregijama kao i zakonsku regulativu. Nastava se odvijala u okviru teorijskih predavanja i praktičnog dijela poput organoleptike vina i ostalih pića. Trening je djelomice organiziran kroz posjetu vinarijama, hotelima, restoranima u Baskiji i Rioji. Imali su priliku i posjetiti vinariju proglašenu najboljom na svijetu u 2021. godini u čijem sklopu se nalazi i hotel s pet zvjezdica, te restoran s Michelinovom zvjezdicom.

Drugi dio edukacija u okviru Culinary training programa obuhvatio je također nekoliko modula koji su odnosili na: radionicu formulacija sladoleda, tehnike roštiljanja i inovacija, jestivo bilje, izradu tjestenine, rakovi i morski plodovi, kuhanje u vakuumu, tehnike dimljenja kao i provjere razine znanja.

Nastava se odvijala u obliku teorijskog i praktičnog predavanja. U okviru edukacija posjetili su cider house u Alorrenea u kojoj ih je stručni vodič upoznao s poviješću i tehnikama proizvodnje jabučnog cidera i tradicionalnih jela koja se služe uz cider.

Njihovo baskijsko iskustvo još je jedna od radionica u nizu u okviru koje su se naši polaznici dodatno usavršavali, proširivali svoja znanja a sve u cilju jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika i mentora kod poslodavaca.

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr