SNEP radionice - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

SNEP radionice

27 kolovoza, 2021

Ženska soba je 1. rujna 2018. godine započela s provedbom projekta “Seksualno nasilje – edukacijski i prevencijski program” koji je financiran od strane Europske komisije za područje prevencije i suzbijanja rodno uvjetovanog nasilja i nasilja nad djecom, REC-AG-2017/REC-RDAP-GBV-AG-2017. Partnerske organizacije na projektu su Pravobraniteljica za djecu, Plavi telefon, Prehrambeno-tehnološka škola Zagreb, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, Srednja škola Ivan Švear Ivanić grad, Medicinska škola Osijek, Obrtnička škola Osijek i Ekonomsko-turistička škola Daruvar.

Ugostiteljsko – turistička škola u Osijeku uključila se u drugoj fazi projekta – implementacija SNEP projekta i evaluacija u listopadu 2019. godine. U implementaciji i evaluaciji SNEP projekta u našoj školi sudjelovale su Silvija Bašić Palković, dipl. ing. i Tanja Kelava, dipl.psih.-prof., nakon što su prošle radionice Ženske sobe tijekom školske 2019./2020. godine.

Tijekom pandemijske 2020./2021. školske godine u manjem obimu radionice su u našoj školi održavale Silvija Bašić Palković dipl. ing. i Sanja Klanac, prof.

Preventivni program nastavlja se i dalje, a održava se kroz radionice tijekom sata razrednika. Radionice su namijenjene učenicima od prvog do trećeg razreda srednje škole. Kroz preventivni program obrađuju se teme elektroničkog nasilja, seksualnog nasilja u obitelji i mladenačkim vezama.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Agencija za odgoj i obrazovanje dali su svoje pozitivno mišljenje i odobrili implementaciju SNEP programa u srednje škole. Program je recenziran od strane prof. dr. sc. Gordane Buljan Flander, Poliklinika za zaštitu djece i mladih Zagreb i prof. dr. sc. Vesne Bilić, Učiteljski fakultet, Sveučilište u Zagrebu.

Seksualno nasilje edukacijski i prevencijski program – SEKSUALNO NASILJE (zenskasoba.hr)

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr