UGO DOM NA 45. REGIONALNOJ DOMIJADI - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

UGO DOM NA 45. REGIONALNOJ DOMIJADI

3 svibnja, 2022

U petak 29. travnja 2022. u Pakracu je održana 45. regionalna Domijada, na kojoj je sudjelovalo osam učeničkih domova iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske te Požeško-slavonske županije. Svoj rad i stvaralaštvo predstavili su  učenici iz Doma učenika Srednje škole Pakrac, Doma učenika Vukovar, Đačkog doma Požega, Srednjoškolskog đačkog doma Osijek, Učeničkog doma „Hrvatskoga radiše“, Učeničkog doma Trgovačke i komercijalne škole „Davor Milas“, Prosvjetno kulturnog centra Mađara, te Učenički dom Ugostiteljsko-turističke škole Osijek.

Učenici su snage odmjeravali u sportskim natjecanjima i kulturnom stvaralaštvu. Sportska natjecanja uključuju mali nogomet, žensku odbojku, badminton, stolni tenis i šah. Naše su se učenice natjecale u odbojci i badmintonu te u oba slučaja osvojile 3. mjesto. Bravo, cure!

Kulturno se stvaralaštvo dijeli na izložbeni i scenski dio. Izložbeni uključuje 10 kategorija: slika, crtež, fotografija, skulptura, instalacija, rukotvorine, keramika, modni dizajn, industrijski dizajn i filmsko stvaralaštvo. Naše su se učenice prijavile s radovima u kategoriji fotografije, modnog dizajna, industrijskog dizajna, instalacije i filmskog stvaralaštva, te osvojile 2. mjesto za instalaciju, 2. mjesto za filmsko stvaralaštvo i 3. mjesto za industrijski dizajn. Bravo, cure!

Scenski dio kulturnog stvaralaštva uključuje recitaciju, dramski, plesni i glazbeno-scenski nastup, za koje se ove godine nismo prijavili, ali smo zato uživali u sjajnim izvedbama kolega iz drugih domova.

U svemu tome, sjajno smo se zabavili, družili, sklopili nova prijateljstva i prikupili dragocjene uspomene. Iznimno smo ponosni na svoje učenike, i ne samo zbog toga što su pokupili medalje, pehare i priznanja. Ponosni smo na količinu truda i vremena koje su uložile u stvaranje svojih projekata, na odgovornost koju su pokazale, na ustrajnost usprkos brojnim preprekama na koje smo naišli… Ali najponosniji smo na duh kojim su uspjele zaraziti brojne učenike drugih domova i na ogromno srce koje su pokazale prema svojim protivnicima. Naime, tijekom priprema za Domijadu, naše učenice i učenice Srednjoškolskog đačkog doma zajedno su trenirale u dvorani Ugostiteljsko-turističke škole i puno su puta igrale jedne protiv drugih. Na samoj Domijadi naše su učenice izgubile utakmicu protiv SĐD. No to što su bile protivnice nije spriječilo SĐD da navija za naše cure u utakmici protiv Požege, niti je spriječilo naše cure da navijaju za SĐD u utakmici protiv Pakraca. I to kakvo navijanje! To je bilo onakvo navijanje na kojem igrači jednostavno lete u pobjedu. U njemu su sudjelovale sve učenice, ne samo odbojkašice. Čak smo potaknuli i navijače suparničke ekipe da podivljaju od navijačkog zanosa, ali mi smo bili glasniji! 😊

Tako se iz jednog suparničkog odnosa rodilo prijateljstvo koje nadilazi osobni ego i povrijeđeni ponos. Zatim su nakon svečane večere taj isti duh prenijele u fenomenalnu atmosferu  koja je s lakoćom progutala sve prisutne u adrenalinski vrtlog plesa, smijeha i veselja. Hvala vam, cure, na takvom primjeru, na takvom duhu, na takvoj silnoj energiji!

U nastavku možete pogledati naš video te pregledati slike u galeriji.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr