Studijski posjet B.H.M.S. akademiji - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Studijski posjet B.H.M.S. akademiji

20 rujna, 2023

U svrhu unaprjeđenja suradnje razmjene iskustva kao i najbolje prakse s obrazovnim institucijama u Europi u području turizma i ugostiteljstva te mogućnosti uspostavljanja partnerstva djelatnici RCK Osijek i partnerskih škola iz Vinkovaca i Đakova, predstavnik Osječko-baranjske županije u sklopu ESF projekta VirtuOS posjetili su Visoku poslovnu i hotelijersku školu B.H.M.S. u Lucernu, Švicarska.

U funkcioniranje i detalje obrazovanja sudionike je uputila dekanica akademije Heather Robinson koja je omogućila uvid u školu i raznolik raspon programa koje B.H.M.S. nudi. Ova interakcija omogućila je stjecanje dubljeg razumijevanje koristi koje bi učenici RCK UTŠO imali od nastavka obrazovanja na B.H.M.S.

Studentska savjetnica Vanessa Stephens, ponudila je dragocjene uvide u studentski život i uobičajene izazove s kojima se studenti često susreću. Uz to, Isabel Weiter, voditeljica ureda za studentsku praksu, govorila je o bezbrojnim mogućnostima stažiranja i zapošljavanja koje su dostupne studentima nakon što steknu diplomu na B.H.M.S.

Ravnatelj Andrej Kristek i voditeljica projekta Dorotea Telarović predstavili su rad RCK VirtuOs, naše Ugostiteljsko-turističke škole i partnerskih škola.

S obzirom na  zajednički interes za program Culinary Arts, Shaun Leonard, voditelj programa Culinary Arts, proveo je obilazak kuharskih praktikuma i dao detaljan pregled tog programa. Strukovni nastavnici usporedili su programe, razmijenili iskustva u procesima učenja temeljenog na radu kao specijaliziranoj opremi koju BHMS upotrebljava.

Svi sudionici posjetili su i Burgenstock Resort s kojim B.H.M.S. ima dobro uspostavljeno partnerstvo, gdje učenici imaju priliku učiti od najboljih i odrađivati praktičnu nastavu.

Burgenstock hotel pripada grupi “The Leading Hotels of the World”, a mnoge poznate ličnosti (kao što su Sophia Loren, Sean Connery i Jimmy Carter, Audrey Hepburn, Charlie Chaplin) su ga posjećivali ili čak živjeli u njemu.

Studijski posjet bio je neprocjenjiva prilika da istražimo potencijalnu suradnju između naših institucija i mogućnosti unapređenja u budućnosti.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr