Potvrdili smo se kao pravi VirtuOS-i struke na HeadOnEast-u - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Potvrdili smo se kao pravi VirtuOS-i struke na HeadOnEast-u

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

3 listopada, 2022

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, zajedno s partnerima, proteklog je vikenda na glavnoj osječkoj tržnici sudjelovao u manifestaciji “Kraljevski doručak za hedoniste”, a sve pod “krovom” sada već tradicionalne, šarene dvodnevne manifestacije HeadOnEast.

Petak, 30.rujna 2022.

Na glavnoj osječkoj tržnici za ovo događanje “Kraljici piji” s našim smo partnerima iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu okupljene posavjetovali koje je znanje potrebno za siguran hedonizam. Tom prigodom RCK UTŠO pripremio je doručak za uzvanike, novinare i ostale prolaznike, ukratko za hedoniste – usmjeren na domaće proizvode, a istaknuti su proizvodi certificirani kao proizvodi Hrvatskih farmi.

Nakon doručka održan je panel na temu „Znanjem do sigurnog hedonizma“ u kojem su sudjelovali predstavnici Županije Osječko-baranjske, Hrvatske agencije za poljoprivredu i haranu, Turističke zajednica Osječko-baranjske županije i naše škola. Sve je bilo u znaku cooking showa “Najbolje ribe su na istoku”, u kojem su sudjelovali kuhari Marko Alilović i Darko Kozma, naši mentori kod poslodavaca zajedno s  učenicima iz partnerske Srednje strukovne škole Antune Horvata iz Đakova i njihovih nastavnika mentora. Pripremali su jela od ribe za posjetitelje tržnice.

Ugostiteljstvo i turizam izuzetno su bitni za daljnji razvoj Osječko – baranjske županije napomenuo je ravnatelj Andrej Kristek i dodao da smo HeadOnEast prepoznali kao izuzetno važnu manifestaciju, u koju smo se rado uključili.

Naši učenici na ovaj način vide što je bitno za razvoj naše regije u ugostiteljskom i turističkom smislu te na licu mjesta i u stvarnim uvjetima dodatno usavršavaju svoje vještine.” – rekao je ravnatelj.

 

Također, prvoga dana HeadOnEast Festivala, u večernjim satima, bili smo dio gastro događaja „Gozba“. Riječ je o umjetničkom prikazu istaknute multimedijalne umjetnice Ljiljane Mihaljević koja je izvela svoj poznati performans. Na bogatom stolu visine 1,70 metara i dužine 6 metara poslužene su brojne delicije i najbolja vina Slavonije i Baranje.

Lijeva i desna ruka u pripremi “Gozbe” bio je naš Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, koji je zajedno s s partnerskim školama iz Đakova i Vinkovaca te partnerskim mentorskim objektima, od Restorana Crna svinja, Hotela Osijek, Hotela Waldinger, Restorana Lipov Hlad, Ventidue Pizza&Bara, a u koordinaciji strukovnih nastavnika kuharstva Ivana Gašpića i Damira Mikulića u okviru projekta RCK VirtuOS pripremio pravo hedonističko iznenađenje za sve posjetitelje! Mjesto izvedbe bila je KraljeVina odnosno Perivoj kralja Tomislava. Na gozbi su se našle različite suhomesnate i ostale delicije poput lungića i bifteka crne slavonske svinje, kraljevski snack i pizze, kraljice krofne, mignoni, mađarice, voće, vino i dr. Performans “Gozba” odnosi se na obilje u suvremenom društvu kojim smo okruženi, ali samo oni najspretniji mogu doći do njega i uživati u obilju. Visina stola upravo je to simbolizirala.

Subota, 01. listopada 2022.

Na glavnoj osječkoj tržnici održan je Cooking show na temu „Kuda idu crne svinje“ u kojem su sudjelovali kuhari Tomica Đukić i Krešimir Štaubrigner. Ta dvojica majstora kuharstva pripremali su jela s baznom namirnicom – crna svinja uz interakciju s proizvođačima na tržnici i posjetiteljima. Slušalo se o sigurnosti hrane, higijeni, čuvanju i skladištenju namirnica, te o važnosti obrazovanja za zanimanje kuhar.

Četvrtu godinu zaredom hedonizam je pronašao svoju adresu na istoku Hrvatske sa svojim omiljenim dvodnevnim događajem HeadOnEast! Ove je godine opravdao epitet “kraljevski”,  a krasilo ga je šarenilo svjetla i magične umjetnosti, vino, pivo i gastrodelicije , a sve je to bilo začinjeno brojnim glazbenim koncertima i našim doprinosom kao pravih VirtuOS-a struke!

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr