7. Noć znanosti na PTF-u - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

7. Noć znanosti na PTF-u

14 prosinca, 2023

Već sedmu godinu Prehrambeno – tehnološki fakultet iz Osijeka organizira Noć znanosti koji se ove godine održao 8. prosinca 2023. s ciljem približavanja znanosti budućim znanstvenicima kroz različite pokuse u izvedbi zaposlenika i studenata Fakulteta.

Odazvali smo se kao i svake godine pozivu te su učenici u pratnji profesorica iz predmeta Poznavanja robe i prehrane Silvije Bašić – Palković, Danijele Josipović i Antonije Kristek Janković aktivno sudjelovali u zanimljivim radionicama.

Radionica „Zagrijte se uz sladoled“ omogućila je učenicima da saznaju kako nastaje sladoled, koji su osnovni sastojci i prodaju li nam proizvođači sladoleda zrak. Neizostavno je bilo i kušanje sladoleda s čarobnim okusima nastalim u laboratoriju Fakulteta.

U „Senzorskim detektivima“ učenici su nakratko postali detektivi za okuse i mirise, testirali su svoja osjetila, zabavili se i saznali nešto novo.

U mirisnoj radionici „Pomiriši, pogodi, osvoji!“ bogatoj aromama voća i voćnih proizvoda učenici su kroz natjecateljsku igru pogađali mirise i pri tome osvojili određene nagrade.

Još jedno bogato iskustvo je iza nas i radujemo se sljedećoj Noći znanosti!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr