Radionice Bezglutenska jela by Melkior Bašić - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Radionice Bezglutenska jela by Melkior Bašić

12 siječnja, 2023

U okviru aktivnosti promocije zanimanja, stručnog usavršavanja nastavnika i mentora kod poslodavaca te pripreme učenika za natjecanja 2023. godinu započeli smo zanimljivo i intenzivno.

Prateći trendove i potrebe u suvremenoj gastronomiji i posebnim režimima prehrane chef Melkior Bašić pozvan je da podigne razinu struke i učini je zanimljivijom. Ove radionice odvijale su se u našem praktikumu kuharstva i slastičarstva koju smo opremili iz EU projekta Virtus, dok se promocija zanimanja i jačanje kompetencija nastavnika, mentora i učenika provodi kroz projekt VirtuOS

Sudionici radionice pripremali su su carpaccio od junetine s majonezom od bučinog ulja, rižoto od cikle uz marinirani brancin, glaziranu mrkvu s heljdom i tamnim umakom od povrća te pileći file s okruglicama od svježeg kravljeg sira, pečenom ciklom i pireom od kokica.

Chef ih je uputio na koji način pripaziti na proizvode, jer osobe koje ne smiju jesti gluten mogu uživati u hrani dok su im na raspolaganju  i žitarice bez glutena, heljda, primjerice kao i kokice koje su prihvatljive grickalice. No, s druge strane, bezglutenska hrana još nije dovoljno zastupljena na menijima domaćih restorana.

Polaznici su se oduševili spoznajama o pripremi bezglutenskih jela, vještinama i tehnikama koje im je donijela ova edukacija nužna za jačanje kompetencija i lakši ulazak na tržište rada kao i zadovoljenje potreba suvremenog gosta.

Galerija fotografija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr