Natjecanje METRO Junior Top Chef - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Natjecanje METRO Junior Top Chef

31 siječnja, 2024

Tvrtka Metro Hrvatska koja se pozicionirala kao lider na HoReCa tržištu na kojem trenutno opslužuje oko 95% kupaca u ugostiteljskom sektoru uvidjevši problem nedostatka kvalitetne i kvalificirane radne snage u  restoranima i hotelima pokrenula je projekt METRO Junior Top Chef.

Cilj projekta je doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj, a budućim kuharima omogućiti učenje novih trendova u gastronomiji i kulinarstvu te ih podržati u nastavku njihove karijere. U svrhu pružanja podrške mladim ugostiteljskim nadama te u suradnji s regionalnim centrima kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu pokrenuli su  natjecanje tako da svaki regionalni centar kompetentnosti nominira određen broj učenika i učenica završnog razreda koji bi se natjecali s učenicima iz drugih regionalnih centara u nekoliko krugova. Pobjednik ili pobjednica natjecanja bi za nagradu dobili edukaciju u prestižnim inozemnim kulinarskim školama ili praksu u restoranima s Michellinovim zvjezdicama u Francuskoj i Španjolskoj.

Na natjecanju Junior TOP Chef METRO sudjelovali su i učenici naše škole. Učenik 3.e razreda Filip Vidić sudjelovao je pod mentorstvom strukovnog učitelja Ivana Gašpića, Filip Viljevac, učenik 3.d razreda pod mentorstvom strukovne učiteljice Antonije Bojić te učenici Doris Borovička i Nenad Konstantinović, učenici 3.h razreda pod vodstvom strukovnog učitelja Damira Abramića.

U polufinale su prošli učenici Filip Vidić i Filip Viljevac. Sljedeći krug natjecanja koji vodi u finale je 18. ožujka 2024. u prostorijama Veleučilišta Aspira u Zagrebu.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr