Radionica "Hrana i vino" - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Radionica “Hrana i vino”

15 veljače, 2023

9. veljače u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama za učenike 3. razreda u okviru projekta VirtuOS, održana je radionica „Vino i hrana“ pod vodstvom mentora kod poslodavaca, vinskog savjetnika/sommeliera Zorana Vorkapića i chefa kuhinje u Hotelu Osijek Roberta Batraca.

Kroz interaktivnu komunikaciju, edukatori su upoznali sudionike s osnovama sljubljivanja francuske kuhinje, procesima pripreme namirnica i umaka te s tipologijom i osnovama sljubljivanja hrane i vina.

Na radionici je postignuta potpuna operativna dinamika te je s učenicima odrađena priprema namirnica kroz sve segmente sukladno tematici. Naglašene su posebnosti francuske kuhinje, kao i osnova pristupa. Rađena je usporedna analiza namirnica i umaka sukladno osnovi sljubljivanja hrane i vina te je postignut visok interes i stupanj interakcije s učenicima.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr