Mala škola začina - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Mala škola začina

11 travnja, 2024

Dana 10.04.2024. godine u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek održana je radionica pod nazivom Mala škola začina provedena u suradnji s proizvođačem i distributerom začina Kotanyi. Radionica se održala u pokaznom praktikumu kuharstva u vremenu od 12. do 14.h.

Gosti predavači bili su gđa. Matija Bagur Kolatić (HORECA voditeljica regije) i gosp. Dražen Busjak (HORECA operativa) iz poduzeća Kotányi. U teorijskom dijelu gospođa Matija Bagur Kolatić ispričala je mnoštvo zanimljivosti o začinima te podijelila brojne informacije o povijesti začina, pravilnom čuvanju i skladištenu začina, upotrebi začina u kuharstvu te mogućnostima kombiniranja različitih začina u pripremi slatkih i slanih jela. Dok je gospodin Dražen Busjak u praktičnom dijelu pripremi dva svjetski poznata jela chilli con carne i curry s piletinom i ananasom

Ovom radionicom nastavlja se ciklus edukacija Regionalnog centra kompetentnosti namijenjenih učenicima i nastavnicima. Na radionici je prisustvovalo 5o učenika i nastavnika.

Ovom radionicom namijenjenoj kuharima i turističko hotelijereskim tehničarima željelo se proširiti znanja o svijetu začina te ih potaknuti da i sami isprobaju različite kombinacije začina koje tradicionalno nisu ukorijenjene u prehrani ljudi na ovom području.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek nastoji organizirati što više ovakvih i sličnih radionica za svoje učenike kako bi ih što bolje pripremio za tržište rada.

Na samom kraju radionice učenici su degustirali pripremljena jela.

 

Izvješće izradio

Ivan Kelava, nastavnik kuharstva Kotányi.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr