Kamelija kup i Dani hrvatskog kulinarstva - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Kamelija kup i Dani hrvatskog kulinarstva

25 studenoga, 2023

Iza nas je tjedan dana manifestacije koja je u fokus stavila kulinarska natjecanja i edukativan sadržaj s ciljem popularizacije kuharske, slastičarske i konobarske struke, poticanja izvrsnosti i napretka kuhara, slastičara i konobara.

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u sklopu manifestacije uz brojne edukativne radionice, degustacije i aktivnosti „Kamo na studij“ našeg Karijernog centra, održano je učeničko natjecanje Kamelija kup, Državno prvenstvo kuhara i slastičara i revijalno natjecanje Bocuse d’or Croatia.

Manifestaciju smo organizirali zajedno s Hrvatskim kuharskim savezom uz pomoć sponzora HKS-a – Podravke, Dukata, Veleučilišta Aspira, Dora trgovine, pokrovitelja Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice.

U našem fokusu bilo je natjecanje učenika iz ugostiteljskih disciplina – 13. natjecanje učenika Kamelija kup organizirano u okviru projekta RCK VirtuOS. Natjecatelji iz cijele Hrvatske – više od 20 srednjih strukovnih škola koje je predstavljalo 65 učenica/učenika i njihovih 48 mentorica/mentora u disciplinama Kuharstvo, Slastičarstvo i Posluživanje uspješno su prezentirali usvojena znanja i vještine te odmjerili snage s najboljima na čemu im svima čestitamo!

Donosimo rezultate po disciplinama:

Kuharstvo

  1. mjesto učenici: Erik Lacković i Mario Roguljić, RCK Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek, mentorica Spomenka Dundović
  2. mjesto: učenici: Anna Grgić i Šimun Bošnjaković, Srednja strukovna škola Vinkovci, mentor Mario Janocik
  3. mjesto: učenice: Marina Barić i Lucia Šančić, Trgovačko-ugostiteljska škola, Karlovac, mentor Zlatko Šušlje

Slastičarstvo

  1. mjesto učenica Marija Luisa Andreškić, Ugostiteljska škola Opatija, mentor Jasna Visković
  2. mjesto učenica Stela Švigač, RCK Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek, mentor Mirela Jurišić
  3. mjesto učenica Marijana Horvat, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj, mentorica Sandra Živolić

Posluživanje

Posluživanje menu-a

  1. mjesto učenica Vanesa Šuta, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj, mentorica Ticijana Ikica Piutti
  2. mjesto učenica Lucija Novosel, Srednja strukovna škola Vinkovci, mentorica Klara Pilić
  3. mjesto učenica Ana Omerović, Ugostiteljska škola Opatija, mentorica Aleksandra Miljević

Sljubljivanje jela i vina

  1. mjesto učenica Anđela Bulić, RCK Fit Split, Turističko-Ugostiteljska Škola, mentor Andro Ban
  2. mjesto učenik Andrija Šopec Kuzminski, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, mentor Zoran Zelić

2.mjesto učenik Ivan Bilić, Ugostiteljsko turistička škola Osijek, mentor Ivica Brtan

Baristi

  1. mjesto učenik Marko Vrh, Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, mentor Igor Černjul
  2. mjesto učenik Andrija Šopec Kuzminski, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, mentor Zoran Zelić
  3. mjesto učenica Vanesa Šuta, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj, mentorica Ticijana Ikica Piutti

Iskrene čestitke učenicima pobjednicima i njihovim mentorima, kao i svim natjecateljima i dobitnicima Državnog prvenstva kuhara i slastičara te revijalnog natjecanja Bocuse d’or Croatia.

Čestitke i našem učeniku Nenadu Konstatinoviću koji je odmjerio snage s profesionalcima kuharima u kategoriji „Carving uživo“ na osvojenom srebru!

Zahvaljujemo se svim koordinatorima, učenicima i djelatnicima koji su pomogli u realizaciji ovog natjecanja.

Nadamo se da ste se svi osjećali ugodno i da smo opravdali status ovogodišnjeg domaćina te da nosite najljepše uspomene iz našeg Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Vidimo se dogodine!

Galerija fotografija

Utorak, 21.11.2023.

Srijeda, 22.11.2023.

Četvrtak, 23.11.2023.