Raznim aktivnostima obilježili smo Europski dan jezika - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Raznim aktivnostima obilježili smo Europski dan jezika

27 rujna, 2022

Jezik – sredstvo komunikacije. Učenici naše škole dobro su upoznati da je jezik vrlo bitno sredstvo komunikacije. Iako je nepoznata brojka jezika u svijetu s kojim se ljudi sporazumijevaju, naši učenici znaju da su engleski i njemački oni najčešći jezici komunikacije. Povodom Europskoga dana jezika učenici 4.h, 4.k te 3.f ponovili su te nadogradili svoje znanje jezika kroz raznovrsne aktivnosti.

ISPECI PA RECI…

Učenici 4.k razreda okušali su svoje znanje jezika u kulinarskim vještinama. Uz pomoć profesorice kuharstva i slastičarstva Antonije Bojić, učenici Kristina Petrović, Matija Vidaković, Dorian Brdarić, Mihael Golubov i Katarina Vondrak pripremili su ukusne slastice- Zaher tortu, kroasane, čajne keksiće i makovnjaču. Učenica Petra Rakušić snimala je rad učenika, a učenik David Štefanić uz profesoricu Leu Akšamoović (profesoricu engleskoga i njemačkoga jezika) bio je zadužen za pisanje recepata slastica na hrvatskome, engleskome i njemačkome jeziku. Prikupljene materijale procesa rada slastica Petra Rakušić prikazala je u obliku videa.

 

AKTIVNOSTI ŠKOLSKOG KLUBA IMAGINARNA STVARNOST

U obilježavanju Europskog dana jezika sudjelovali su i naši učenici. Učenjem jezika širimo vidike. Klub Imaginarna stvarnost i za ovu je prigodu osmislila kreativni video uradak, a vi pogledajte i podržite ga svojim glasom.


KAO I UVIJEK, SUDIONICI SMO MANIFESTACIJE! /26. rujna 2022., na Trgu Vatroslava Lisinskog, Tvrđa.

Profesorice Tajana Lubina-Jukić (profesorica hrvatskoga jezika), Anja Ravnjak i Lea Akšamović (profesorice engleskoga i njemačkoga jezika) uz učenike 4.h, 4.k i 3.f razreda, predstavile su naše sudjelovanje u Europskome danu jezika na našemu štandu kroz razne aktivnosti. Tko je god posjetio naš štand, mogao je zaigrati razne igre o jeziku i njegovoj raznovrsnosti te kušati slastice.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr