Viktor Polić, konobar - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Viktor Polić, konobar

27 prosinca, 2021

I Viktor je Polić oduvijek htio biti konobar, želio je dobro zarađivati nakon što završi strukovnu školu, a konobari su mu se uvijek činili čisti i uredni. Priča nam kako je, nažalost, pripadao ratnoj generaciji pa se znalo dogoditi da jedan razred završe samo za par mjeseci. Nastavnik struke bio mu je Nikola Kapetanović, a značajan dio činila je praktična nastava koja se odrađivala petkom i subotom. Imali su mogućnost odrađivati i vjenčanja subotom te tako ponekad zaraditi sebi džeparac.

Srednjoškolsko obrazovanje završio je 1994., završio majstorski ispit te se posebno educirao u školama stranih jezika (ta znanja smatra jako bitnima u svome poslu) te je stekao zvanje i PC operatera. Do sada je radio u Caffe baru Dalas i Kavani Waldinger (u kojoj je ostao čak 21 godinu), a od 2018. zaposlen je na mjestu voditelja Boutique hotela Tvrđa.

Prepričava nam i anegdotu kako je jedne godine prije sezone uplatio tečaj talijanskog jezika u jednom učilištu da bi na sezoni mogao pričati s gostima Talijanima. Tada su mu na moru rekli da je prvi konobar ikad kojemu su Talijani u tom ugostiteljskom objektu ostavili napojnicu.

Smatra kako ugostiteljski sektor nudi mnogo mogućnosti, kako posla u njemu ima, ali nedostaje stručnoga kadra. Ne pamti negativna iskustva jer je radio na pristojnim mjestima i u otmjenim objektima u kojima nikada nije bilo nikakvih incidenata. Dobar ugostitelj, tvrdi Viktor Polić, trebao bi prepoznati želje gostiju i ponizno pratiti njihove zahtjeve pa čak i znati malo podilaziti ljudima jer ljudi to cijene.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr