Edukacija na Kul IN-u kroz „Vinski program“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Edukacija na Kul IN-u kroz „Vinski program“

5 rujna, 2022

Naša mentorica kod poslodavca Veronika Grgan iz Hotela Osijek u razdoblju od 17. – 30. kolovoza 2022. u okviru projekta RCK VirtuOS usavršavala se na programu edukacije Vinski program u Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku. Predavač na edukaciji bila je Petra Miklaužić.

Program je trajao 50 sati u formi praktične nastave i obuhćao je sljedeće teme: serviranje vina, osnove kušanja vina, tipovi vina, čitanje etikete, specijalna vina, autohtona vina, pariranje hrane i vina.

Završetkom programa polaznica je stekla mnoštvo kompetencija od serviranja, skladištenja i rukovanja vinom, prepoznavanja karakteristika vina, teorijsko i praktično znanje iz svojstava bijelih i crnih vina Starog i Novog svijeta, te autohtonih hrvatskih sorti, pravilnu interpretaciju informacija na etiketi, pravila sljubljivanja hrane i vina kao i prepoznavanje koji tipovi vina odgovaraju određenoj gastro ponudi objekta.

Polaznica je uspješno obavila završnu provjeru stečenih znanja i vještina i dobila Kul IN-ov certifikat za Vinski program, a svoje znanje prenosit će našim učenicima tijekom praktične nastave, kao i drugim kolegama u objektu.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr