Održali smo 2. Okrugli stol - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Održali smo 2. Okrugli stol

5 lipnja, 2023

U okviru projekta VirtuOS, u suradnji sa Zajednicom ustanova obrazovanja odraslih RH, organizirali smo 2. Okrugli stol na temu “Stručno-pedagoški i andragoški aspekt RCK”, koji se održao u Hotelu Osijek 05. lipnja 2023. godine.

Događaj je okupio dionike sustava obrazovanja odraslih sa svrhom unapređenja obrazovanja odraslih u našoj regiji i razvoja suradnje RCK sa ustanovama obrazovanja odraslih, ali i drugim dionicima.

Cjeloživotno obrazovanje je bitno bez obzira na zanimanje jer da bi bili konkuretni na tržištu rada moramo proširivati svoje kompetencije, čulo se tijekom Okruglog stola.

Regionalni centar kompetentnosti osim što se bavi redovitim obrazovanjem učenika na razinama 4.1 i 4.2 razvija različite programe cjeloživotnog obrazovanja i obrazovanja odraslih. Naših šest novorazvijenih neformalnih programa i četiri programa koje razvijamo kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir na razini 5, koji su formalni programi obrazovanja, bili su povod ovom okruglom stolu.

Okruglim stolom željeli smo pojačati suradnju između Regionalnog centra kompetentnosti i drugih dionika u obrazovanju odraslih, što bi u konačnici trebalo rezultirati većim brojem polaznika programa obrazovanja odraslih. Time bismo ostvarili hrvatske strateške ciljeve da ljudi tijekom cijeloga života stječu kompetencije koje tržište rada traži. Vjerujemo kako mi na istoku Hrvatke, barem što se tiče sektora ugostiteljstva i turizma, imamo kvalitetne osnove i teme kako u programima tako i u stručnom kadru, a nadasve u kvalitetnoj opremi i drugim materijalnim uvjetima da bismo kvalitetno realizirali ono što smo si zacrtali.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr