VIRTUOS FRENCH CONNECTION - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

VIRTUOS FRENCH CONNECTION

24 svibnja, 2021

Posjet s kojim je počela suradnja s najprestižnijom vinskom europskom regijom potpisivanjem ugovora o suradnji i pružanju usluga stručnog usavršavanja nastavnika i mentora, završio je vrhunskom prezentacijom enogastronomske i kulturne ponude dvoraca Bordeauxa.

Ravnatelj i voditelj RCK UTŠO Andrej Kristek i voditeljica projekta VirtuOS Dorotea Telarović potpisali su ugovor s generalnim direktorom CAFA Wine School Patricom Portierom u Bordeauxu.  Na taj način osigurano je specijalizirano školovanje u trajanju od dva i pol mjeseca te stjecanje diplome Wine consultant/conseiller en sommellerie za nastavnike posluživanja i mentore kod poslodavaca.

U sklopu trodnevnog studijskog putovanja u Bordeauxu, predstavnici RCK Ugostiteljsko-turističke škole Osijek  i partnera: Osječko-baranjske županije, Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, Srednje strukovne škole Vinkovci, obišli su sjedište CAFA-e, dobili su sve informacije o programima usavršavanja, porazgovarali s predavačima, zavirili u prostorije škole, učionice i praktikume u kojima će uskoro nova znanja stjecati i RCK polaznici.

S obzirom na to da će naši nastavnici i mentori tijekom usavršavanja imati i određeni broj terenskih sati u vinarijama i vinogradima, u sklopu boravka u svjetskoj vinskoj prijestolnici posjetili smo Cité du Vin – muzej svjetskih vina te dva prestižna dvorca – Château Lascombes i Château Angelus u vinogorjima Margaux i Médoc. Područje Bordeaux ima 38 apelacija – vinogorja (više od 50 podapelacija), 117.000 hektara vinograda, 12.000 dvoraca (Château) i 14.000 proizvođača grožđa. U crvenom Bordeauxu sorte su merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc i petit verde, u bijelom Bordeauxu: sauvignon blanc, semillion, muscadelle i sauvignon gris.

Sam grad Bordeaux ima 250.000 stanovnika, a u cijelom okrugu oko milijun. Poznati su po vinskom biznisu, ugostiteljstvu i turizmu.

Boravak i školovanje u Bordeauxu naših strukovnih nastavnika iz posluživanja te mentora kod poslodavaca financiran je iz projekta VirtuOS, ukupne vrijednosti 71.458.878,12 kuna, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr