4. radionica „Male škole pripreme zdravih obroka“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

4. radionica „Male škole pripreme zdravih obroka“

21 lipnja, 2022

20. lipnja 2022.g. održana je završna 4. radionica „Male škole zdravih obroka“ u ovoj školskoj godini. Ovo je ujedno bila i najzanimljivija radionica i malim i velikim kuharima mentorima.

Do sada učenici naučili osnove pravilne prehrane, skupine namirnica, pojedinačne namirnice, utjecaj prehrane na rast  razvoj i zdravlje i  važnost pravilne prehrane. Pripremali su također zdrave hamburgere, okruglice od datulja te smoothie.

Učenici 3. b razreda osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića uz mentorstvo učenika kuhara 2. k SSŠ Antuna Horvata Đakovo demonstrirali su vještine stečene na prve 3 radionice. Gotovili su tjesteninu s povrćem i pilećim prsima, tortice s voćem i kremom od vanilije. Na 8 radnih jedinica učenici su pokazali svoje vještine uz jako dobro raspoloženje i natjecateljski duh.

Radionica je bila organizirana kao kuharski show što je svim sudionicima bila dodatna motivacija da budu još bolji i uspješniji. Imena ekipa bila su zaista zanimljiva i maštovita: Jabuke, Mrkvice, Kroasančići, Solčići, Šećeraši, Pačići, Mali slatki kuhari i Ćolnićevi kuhari.

Uz pomoć publike jako su se trudili što bilje ispuniti zadatak u vremenu od 60 minuta. Važnost događaju dali su i ravnatelji obiju škola koji su i pozdravili učenike. Šou je imao i svoju voditeljicu-nastavnicu Sanju kao i ocjenjivački žiri. Bilo je napeto i neizvjesno do samoga kraja, tijesnu pobjedu odnijela je ekipa Mrkvice.                         Svi sudionici dobili su diplomu o završetku male škole kuhanja, a prva 3 mjesta i posebna priznanja.

Svi ciljevi projekta ostvareni su: druženje učenika, promocija strukovnih zanimanja, promicanje zdravlja i edukacija o pravilnoj prehrani od najranije dobi, te suradnja osnovnih i srednjih škola.

I ovaj projekt dio je aktivnosti velikog projekta RCK VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva i popularizaciji zanimanja u ovim zanimanjima.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr