4. radionica „Male škole pripreme zdravih obroka“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

4. radionica „Male škole pripreme zdravih obroka“

Ostale vijesti

15 studenoga, 2022

Radionica Jednostavni menu

14 studenoga, 2022

Vinska radionica na Principovcu

21 lipnja, 2022

20. lipnja 2022.g. održana je završna 4. radionica „Male škole zdravih obroka“ u ovoj školskoj godini. Ovo je ujedno bila i najzanimljivija radionica i malim i velikim kuharima mentorima.

Do sada učenici naučili osnove pravilne prehrane, skupine namirnica, pojedinačne namirnice, utjecaj prehrane na rast  razvoj i zdravlje i  važnost pravilne prehrane. Pripremali su također zdrave hamburgere, okruglice od datulja te smoothie.

Učenici 3. b razreda osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića uz mentorstvo učenika kuhara 2. k SSŠ Antuna Horvata Đakovo demonstrirali su vještine stečene na prve 3 radionice. Gotovili su tjesteninu s povrćem i pilećim prsima, tortice s voćem i kremom od vanilije. Na 8 radnih jedinica učenici su pokazali svoje vještine uz jako dobro raspoloženje i natjecateljski duh.

Radionica je bila organizirana kao kuharski show što je svim sudionicima bila dodatna motivacija da budu još bolji i uspješniji. Imena ekipa bila su zaista zanimljiva i maštovita: Jabuke, Mrkvice, Kroasančići, Solčići, Šećeraši, Pačići, Mali slatki kuhari i Ćolnićevi kuhari.

Uz pomoć publike jako su se trudili što bilje ispuniti zadatak u vremenu od 60 minuta. Važnost događaju dali su i ravnatelji obiju škola koji su i pozdravili učenike. Šou je imao i svoju voditeljicu-nastavnicu Sanju kao i ocjenjivački žiri. Bilo je napeto i neizvjesno do samoga kraja, tijesnu pobjedu odnijela je ekipa Mrkvice.                         Svi sudionici dobili su diplomu o završetku male škole kuhanja, a prva 3 mjesta i posebna priznanja.

Svi ciljevi projekta ostvareni su: druženje učenika, promocija strukovnih zanimanja, promicanje zdravlja i edukacija o pravilnoj prehrani od najranije dobi, te suradnja osnovnih i srednjih škola.

I ovaj projekt dio je aktivnosti velikog projekta RCK VirtuOS – uspostava RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva i popularizaciji zanimanja u ovim zanimanjima.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr