Mala škola pripreme zdravih obroka - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Mala škola pripreme zdravih obroka

Ostale vijesti

14 studenoga, 2022

Vinska radionica na Principovcu

19 siječnja, 2022

Druga radionica projekta „Mala škola pripreme zdravih obroka“ održana je 18. siječnja 2022. godine u okviru projekta RCK VirtuOS. Naši partneri, Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova provela je radionicu pod nazivom Ručak i desert za goste, učenike Osnovne škole Josipa Antuna Ćolnića prezentirali su ulogu hrane u rastu i razvoju, važnost redovitih i raznovrsnih obroka te se upoznali sa skupinama namirnica i njihovim osobinama.

U praktičnom dijelu, učenici agroturistički tehničari te učenici završnog razreda zanimanja pekar, pripremili su prijedlog obroka za ručak koji se sastojao od pilećih batačića tzv. lizalica u košuljici od cornflakesa, uz prilog pomfrit iz pećnice te zelene mahune i mlada mrkvica na maslacu.

Za desert pripremili su mini muffini od crnog pšeničnog brašna, smanjene količine šećera, s voćem i nezaslađenim slatkim vrhnjem, lizalice od datulja i lješnjaka, napitak od mrkve, ananasa, jabuka, kivija i banane.

Prilagodili su obroke gostima i ukazalo im se da se uvijek može izabrati kvalitetnija opcija kod pripreme hrane, a opet imati obrok koji volimo, pripremljen na „zdraviji“ način (pommes – koji nije pržen već pečen u pećnici, muffini –  s crnim brašnom, nezaslađeno vrhnje, upotreba začina umjesto soli…).

Učenici su dobili recepturu, fotografije i način izrade ručka, a njihov zadatak je pokušati napraviti obrok kod kuće uz pomoć roditelja.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr