RCK VIRTUS: Krautcvekle i granatir planuli u trenu! - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

RCK VIRTUS: Krautcvekle i granatir planuli u trenu!

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

30 studenoga, 2022

“Omamine nudle“ obilježile su treću radionicu u projektu „Što ćeš danas jesti?“, što je održana 28. studenog u pokaznom praktikumu. Mijesilo se i valjalo tijesto kako bi pripremili svima poznata, ali i manje poznata jela od različitih vrsta tijesta. Učenici iz 2. C razreda mijesili tijesto za krautcvekle i granatir. Stara tradicionalna jela servirali su na moderan način, te su za to dobili pohvale. Naime, nitko se pobunio ne bi kad bi za toplo predjelo u estetski lijepom aranžmanu dobio tjesteninu prema bakinu receptu.

Vješte učenice 3. H spremale su knedle sa šljivama i šufnudle. Kuhale su krumpir, mijesile krumpirovo tijesto, valjale knedle i šufnudle. Uz kiselo vrhnje, šufnudle su servirale na umaku od šljiva.

A naše slastičarke iz 2. S i 3. S razreda, mijesile su dizano tijesto za germknedle u umaku od vanilije te su pravile šmarn ili carski drobljenac, također u slatkoj verziji s pireom od jabuka i šljiva.

Učenicima se svidjela radionica, a posebno jela, tako da je degustacija bila brza i slasna.  U idućoj radionici, pripremat će mesna jela na žlicu i štrudle.

Projekt „Što ćeš danas jesti?“ provodi Njemačka zajednica Zemaljska udruga Podunavskih Švaba iz Osijeka, uz mentorstvo troje nastavnika struke Marine Majdenić, Spomenke Dundović i Zdravka Perkovića, a sve u sklopu provedbe horizontalnih aktivnosti projekta RCK VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti i u pokaznom praktikumu, financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr