Iz učeničkog kuta - zanimanje: turističko-hotelijerski komercijalist - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Iz učeničkog kuta – zanimanje: turističko-hotelijerski komercijalist

24 svibnja, 2021

Školovanje u Ugostiteljsko-turističkoj školi započeo sam odabravši kuharstvo; to je zanimanje koje podrazumijeva tri godine srednjoškolskog obrazovanja. Upisao sam taj smjer zbog svoje ljubavi prema kulinarstvu i gastronomiji, a znao sam kako će mi ova škola pružiti priliku da  tu struku izučim u najboljem mogućem smislu.

Prihvatio sam sve predstojeće izazove koji su uključivali putovanja, praksu te učenje obveznih i strukovnih predmeta. Od svih predmeta, najdraže mi je bilo kuharstvo. Svaki odlazak na praktični dio nastave gledao sam kao novi izazov koji trebam savladati. Iz toga sam naučio da svakoga dana stječem novo znanje koje će mi koristiti u životu i na budućem radnom mjestu.

Nakon završene trogodišnje srednje škole, zahvaljujući dobrim ocjenama, ostvario sam uvjete za upis u četvrti razred; nastavak obrazovanja još je jedna od mogućnosti u ovoj školi koja otvara nove prilike i iskustva. Ja sam iskoristio tu priliku i upisao smjer turističko-hotelijerskog komercijalista. Znanja koja sam stekao polaganjem razlikovnog dijela ispita i praktične nastave, pokazala su mi koliko je važno školovati se i nadograđivati svoja znanja baš svakoga dana, i to u novim područjima. A Ugostiteljsko-turistička škola ističe važnost ulaganja u strukovno zanimanje, potiče na rad, na stjecanje novih znanja i zaista kvalitetno priprema učenika za tržište rada nakon školovanja.

Ono što je dodatna vrijednost i opcija u ovoj školi svakako je odlazak na ljetnu i zimsku praktičnu nastavu u ugostiteljske i turističke objekte širom Hrvatske. I nakon što završim svoje školovanje, nosit ću sa sobom sjajne uspomene iz „morskih dana“, ali i nezaboravno iskustvo u upoznavanju novih načina pripreme hrane, pića i napitaka, korištenju suvremene tehnologije u procesu pripreme i prigotovljavanja jela. Sve su to dijelovi privatnog fotoalbuma sastavljenog od lijepih sjećanja, korisnih iskustava i nezaboravnih trenutaka školovanja. Kada maturiram, nastavit ću ovim putem i usavršavat ću znanja i iskustva koje sam stekao u školi. Tko zna, možda mi se ispuni san i postanem vrstan gastronom.

Zvonimir Paponja, 4.h

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr