Projekt MentOS - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Projekt MentOS

26 travnja, 2023

U školskoj godini 2022./2023. počeli smo s provedbom projekta MentOS  koje financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Projektni tim čine profesorice Silvija Bašić Palković, Lea Buljević, Nikolina Svalina, pedagog Mario Mihić, psihologinja Tanja Kelava i voditeljica učeničkog doma Tajana Kresović.

U projekt su uključeni učenici 2. razreda naše škole, učenici iz Kluba učenika te učenici iz našeg doma. Učenici su u sklopu projekta tijekom sata razrednika imali priliku čuti što je to uopće mentalno zdravlje, prepoznati najčešće mitove o mentalnom zdravlju i problemima mentalnog zdravlja, osmisliti načine kako se brinuti o svom mentalnom zdravlju i dobili su informacije kome se mogu obratiti za stručnu pomoć. Radionice su se provodile tijekom ožujka i travnja.

Učenici su tijekom trajanja poticani na sudjelovanje u različitim volonterskim i sportskim aktivnostima. Slijede neke od njih:

Prosinac 2022. – predavanje “Volontiranje kao aktivnost kvalitetnog provođenja slobodnog vremena”, predavač Mirta Kovačević (Dkolektiv)

Siječanj 2023. – odlazak na klizanje

Ožujak 2023. – Azil za napuštene pse, Nemetin

Travanj 2023. – posjet Domu za starije i nemoćne osobe

Psihologinja Lea Buljević za roditelje učenika održala je predavanje na temu “Prepoznavanje znakova ugroženosti mentalnog zdravlja”.

Za članove Nastavničkog vijeća i vijeća odgajatelja organizirano je predavanje na temu depresivnosti, samoozljeđivanja i suicidalnosti. Predavanje je održala dr. Marija Kribl, voditeljica Centra za zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr