Održane radionice "Sto lica čokolade u jelima" - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Održane radionice “Sto lica čokolade u jelima”

6 veljače, 2023

U Obrtničko – industrijskoj školi Županja 31. siječnja 2023. godine odvila se radionica pod nazivom „Sto lica“ čokolade u jelima koju su održale Eva Jurčić i Marija Bošnjak strukovne nastavnice kuharstva iz Srednje strukovne škole Vinkovci, dok se 2. veljače također odvila istoimena radionica u Srednjoj školi Donji Miholjac pod vodstvom Ankice Živić i Marije Bošnjak u okviru projekta RCK VirtuOS.

Svrha radionica bila je učenicima pružiti priliku upoznavanja s karakteristikama čokolade i njenoj primjeni u kuharstvu, usvojiti nova znanja i vještine u izradi slanih jela u koje je ukomponirana čokolada, a samim tim i svojevrsnu primjenu kreativnih metoda u nastavi, pripremi i serviranju jela.

Učenici su pripremali menu od četiri slijeda, a prigotovljavali su i: humus od slanutka, tamne kakao tagliatelle, souse vide pureći vrat, hrskava podloga od maka, Eye Round steak, lava kolač i dr.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr