#Budi VirtuOS - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

#Budi VirtuOS

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

4 travnja, 2022

RCK Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek u okviru EU projekta RCK VirtuOS pokreće veliku promotivnu kampanju s ciljem motiviranja na upis strukovnih zanimanja u školskoj godini 2022./2023. kako u našu tako i u ostale škole naše regije koje obrazuju u turizmu i ugostiteljstvu.

Kampanju predvodi slogan #Budi VirtuOS, poziv na akciju, djelovanje, uključivanje i upis kvalitetnog strukovnog obrazovanja i učenje temeljeno na radu, koje učenicima po završetku jamči znanja, vještine i kompetencije koje zahtjeva suvremeno tržište rada.

Cilj kampanje jest upoznati osnovnoškolce i njihove roditelje sa zanimanjima, obrazovnim programima, načinom obrazovanja i obavljanja stručne prakse, učenju temeljenom na radu, interaktivnim obrazovnim platformama,  aktivnostima, natjecanjima, EU projektima, projektima mobilnosti i još mnogo više; poput potencijala i koristi koje donosi obrazovanje u regionalnom centru i školama partnerima, perspektivom nakon završetka obrazovanja, mogućnosti zapošljavanja i rada, mogućnostima nastavka školovanja i usavršavanja, te mogućnostima napredovanja i razvoja karijere.

Kampanja će obuhvatiti niz aktivnosti od dana otvorenih vrata, radionica za roditelje i učenike, upoznavanja s primjerima dobre prakse, emisijama, videozapisima o uspjesima sadašnjih i bivših učenika, o mentorima poslodavcima, našim nastavnicima, sve kako bi potencijalni polaznici i šira javnost stekli dojam i dobili informacije o kvaliteti i važnosti strukovnog obrazovanja kao i prilikama koje se nude na tržištu.

U kampanji će biti obuhvaćene i prezentirane mogućnosti upisa i obrazovanja u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi, Osijek te partnerskim školama: Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, Obrtničkoj školi Antuna Horvata iz Đakova, Obrtničkoj školi Požega te Strukovnoj školi Virovitica. Djelovat će se na upis ugostiteljsko-turističkih zanimanja u svim mjestima i ustanovama naše regije koji obrazuju kadrove u sektoru turizma i ugostiteljstva od Županje, Vukovara, Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Našica, Pleternice, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i ostalih.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru ESF projekta RCK VirtuOS preuzela je ulogu promicatelja strukovnog obrazovanja, inicijatora upisa zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva, predvodnika i donositelja promjena opće percepcije s ciljem podizanja i promocije kvalitete ugostiteljsko-turističkih usluga te cjelokupnog sustava obrazovanja u redovnoj i praktičnoj nastavi u svrhu kreiranja kompetentnog kadra, spremnog za tržište rada, posljedično rasta kvalitete usluga i podizanja radnih uvjeta u okruženjima budućih poslodavaca.

Pozivamo vas da se uključite u naše aktivnosti, postanite VirtuOSi, skuhajte si i poslužite bolju budućnost. Postanite izvrsni zbog sebe, a posebni za druge! #Budi VirtuOS!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr