Erasmus + projekt - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Erasmus + projekt

31 svibnja, 2024

U sklopu Erasmus + projekta u razdoblju od 20.-27.5.24. posjetili su nas učenici polivalentne srednje škole Escola Secundaria/3 Prof.Dr. Flavio F.Pinto Resende. Zahvaljujući suradnji s Elektrotehničkom i prometnom školom u Osijeku dio učenika iz Portugala s nastavnicima sudjelovali su u STEM predavanjima. Drugi dio učenika iz Portugala, njih 6 s 2 nastavnika u pratnji sudjelovali su u zanimljivim aktivnostima i posjetima koje su organizirali učenici i nastavnici naše škole.

U ovom zanimljivom tjednu naši portugalski kolege sudjelovali su u Danima otvorenih vrata kao i satu Geografije nastavnika Bujadinovića gdje su pripremili zanimljivu prezentaciju o svom gradu Cinfães kao i zanimljivostima njihove zemlje, nakon čega je uslijedilo razgovor i razmjena iskustva među učenicima 3.f. razreda.

Nastavnik Peho upoznao je učenike i nastavnike iz Portugala sa posebnostima i zanimljivostima grada Osijeka.

2.f razred s nastavnicom Baraban bio je zadužen za posjet mjestima učenja temeljnog na radu. Pokazali smo im Hotel Osijek i Hotel Materru kao primjere gradskog i wellness hotela. Oduševljeno su promatrali i plesanje quadrille maturanata. Posjete smo zaokružili odlaskom u Park prirode Kopački rit te Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš u subotu 25.5.24  gdje su učenici i nastavnici imali priliku, uz vodstvo na engleskom jeziku, iskusiti sve posebnosti ovog turističke destinacije.

Zahvaljujemo se svim nastavnicima i učenicima koji su izdvojili vrijeme te pokazali izuzetno gostoprimstvo za koje se kolege iz Portugala nadaju da će moći uskoro uzvratiti posjetom naših učenika i nastavnika Portugalu.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr