Predstavljanje Fakulteta za turizam i ruralni razvoj u Požegi - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Predstavljanje Fakulteta za turizam i ruralni razvoj u Požegi

31 siječnja, 2023

Prateći aktualne trendove u gospodarstvu, područje turizma je perspektivno za uvođenje novih sveučilišnih studija i navedeno je kao jedna od glavnih strateških odrednica Programskog razdoblja Europske Unije 2021—2027. To su prepoznali i na Veleučilištu u Požegi koji su u akademskoj 2021./2022. godini postali Fakultet za turizam i ruralni razvoj.

Učenici 4. k razreda u pratnji predstavnica našeg Karijernog centra Tanje Kelava i Gabrijele Baraban, 24. siječnja posjetili su Fakultet turizma i ruralnog razvoja u Požegi. U posjet su sa svojim nastavnicima išli i učenici iz partnerskih škola –  Srednja strukovna škola Vinkovci i Obrtnička škola Požega.

Učenicima je stručne programe specijalističkih studija predstavio prodekan za razvoj, doc.dr.sc. Berislav Andrlić, a kako uistinu izgleda studentski život učenicima su prezentirali  studenti studija Enogastronomija i Računovodstvo. Profesorica dr.sc. Verica Budimir, zadužena za unaprjeđenje i osiguravanje kvalitete na Fakultetu je istaknula ciljeve studijskih programa.

Obišli smo Studentski centar koji studentima nudi smještaj u moderno uređenim sobama. Studentski dom raspolaže s 110 dvokrevetnih i trokrevetnih soba s kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju, 2 kreveta za studente sa invaliditetom, medijateku, spremište za bicikle, polivalentnu sportsku dvoranu, čajnu kuhinju s blagovaonicom, praonicu rublja i kuhinju s menzom kapaciteta osamdeset osoba.

U nastavku programa učenici su obišli nastavno-istraživačku bazu Vinum Academicum u Podgorju. Objekt sadrži prostore vinskog podruma, spremišta vina, kušaonice, prostoriju za smještaj poljoprivredne mehanizacije, gnojiva i pesticida, ali i učionice, kabinete, praktikume i degustacijske dvorane. Površine vinograda se nalaze na južnim obroncima Papuka kraj sela Podgorje u kutjevačkom vinogorju.

Učenici smatraju kao je studiranje u ovom području izrazito perspektivno, a dio njih se nada kako će upravo sljedeći korak u njihovom obrazovanju biti upis na neki od studija koje nudi Fakultet za turizam i ruralni razvoj u Požegi.

Ova projektna aktivnost je provedena o okviru projekta RCK VirtuOS (UP.03.3.1.05.0006.) koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Galerija fotografija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr