Održane besplatne radionice za javnost - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Održane besplatne radionice za javnost

5 studenoga, 2022

28. listopada 2022. održane su dvije radionice za javnost „Tradicionalna jela francuske kuhinje“ u izvedbi strukovnih nastavnika kuharstva Damira Abramića i Ivana Gašpića te vinska radionica „Francuske sorte“ u izvedbi strukovnog nastavnika posluživanja Robertina Marinjaka u okviru projekta VirtuOS.

Na kuharskoj radionici pripremali su francuska jela:  Orzoto sa povrćem, Pačja prsa sa pireom od ljubičastog kupusa, glaziranom mrkvom, bučom, mladim špinatom, te keksima od prhkog tijesta sa kremom od jabuka. Polaznici su upoznali osnove francuske kuhinje (tehnike rada). Potom su nakon demonstracije ponovili pripremu i gotovljenje svakog jela, kao i serviranje.

Tema vinske radionice radionice bila je organoleptička analiza vina te degustacija vina Francuske s opisima. Kroz radionicu su kandidati naučili kako organoleptički opisati vina ( vizualno, mirisno, okusno). U uvodnom dijelu opisane su tehnike degustacije te na što se treba obratiti pozornost. U drugom dijelu radionice su kandidati trebali prepoznavati mirise, podijeljeni u tri tima i napisati na što ih miris podsjeća. Arome su namijenjene treningu njuha i učenju mirisa jer su vidjeli tj. osjetili koliko aroma uopće ne prepoznaju a samim time koliko im je rječnik sužen kod opisa vina. U trećem dijelu imali su vođenu degustaciju francuskih vina i to Sauvignon, C.Sauvignon, Merlot, Bordeaux kupaže bijele i crvene.

Sudionice obje radionice dobili su i vrijednost više jer su se na samom kraju francuska jela koja su se pripremala na kuharskoj radionici sljubljivala s francuskim vinima vinske radionice.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr