Zahuktali su se radovi u praktikumima škole - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Zahuktali su se radovi u praktikumima škole

Ostale vijesti

17 prosinca, 2020

Završio je prvi dio grubih građevinskih radova u podrumu Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek. Skinuta je podna i zidna keramika, uklonjen je pregradni zid između dva praktikuma, demontirani su unutrašnja stolarija i radijatori te je završeno uklanjanje starih instalacija plina, vode, struje, kanalizacije i ventilacije. U sada već bivšim praktikumima kuharstva u podrumu napravljene su pripreme za uvođenje novih instalacija, izolacija te sanaciju prostora od prodora vlage, što je godinama bio problem zbog povrata kanalizacijske otpadne vode.

Radovi su se zahuktali u sklopu projekta VIRTUS – Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti (KK.09.1.3.01.0020), koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u visini 24.214.510,51 kuna.

Dosadašnja dva podrumska praktikuma postat će jedan pokazni praktikum s amfiteatrom za trideset osoba, prezentacijskim kuhinjskim blokom i radnim jedinicama. U njemu će se održavati prezentacije i nastava. Bit će opremljen najsuvremenijom ugostiteljskom, ali i informatičkom opremom s obzirom na to da će se nastava i prezentacije moći pratiti na web stranici RCK Ugostiteljsko-turističke škole. U tom dijelu osposobit će se prostori za dva pogona – za proizvodnju craft piva (mini pivovara) i mini konditorska linija za proizvodnju čokolade i pralina.

Radovi u podrumu škole trajat će šest mjeseci, nakon čega slijedi opremanje, potom i učenje, usvajanje znanja i vještina na moderan i suvremen način.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr