Edukacija na svjetski poznatoj Barry Callebaut čokoladnoj akademiji - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Edukacija na svjetski poznatoj Barry Callebaut čokoladnoj akademiji

Ostale vijesti

15 studenoga, 2022

Radionica Jednostavni menu

14 studenoga, 2022

Vinska radionica na Principovcu

26 kolovoza, 2022

Strukovni nastavnici i mentori slastičarstva i kuharstva, te nastavnici prehrambene tehnologije RCK Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek i partnera na projektu RCK VirtuOS: Danijela Josipović, Marina Majdenić, Spomenka Dundović, Zdravko Perković, Mirela Jurišić, Marija Katilović, Nevenka Kokalović i Marija Cvenić od 22.-24. kolovoza 2022. godine educirali su se na Barry Callebaut Chocolate Academy u Beogradu. Ovaj masterclass predstavlja putovanje od osnova do najdubljih tajni belgijskog, švicarskog, francuskog i engleskog naslijeđa čokolade, najnovijih tehnika, aplikacija, kao i recepata i noviteta iz svijeta čokolade.

Edukacija je uključivala osnovna znanja o čokoladi od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz područja alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom.

Prvi dan posjetili su tvornicu čokolade u Novom Sadu gdje im je glavni tehnolog Bojan Tomić predstavio proizvodni kapacitet i asortiman proizvoda tvornice Barry Callebaut Manifacturing South East Europe d.o.o. Obišli su proizvodni pogon i upoznali se s tehnološkim procesom proizvodnje čokolade.

Sljedeća dva dana pohađali su čokoladnu akademiju Chocolate Discovery Course (Workshop 1.0) u Beogradu. Voditelj akademije Rémy Delette i suradnik Željko Todić uz profesionalni pristup potrudili su se pokazati im i naučiti ih cjelokupnom procesu izrade čokoladnih pralina i drugih čokoladnih proizvoda. Na uvodnom predavanju opisali su i predstavili asortiman od sirovina do konačnih proizvoda. U praktičnom dijelu temperirali su čokoladu i kakao maslac, pripremali punila za praline, oblikovali praline i izrađivali ganache, ukrašavali proizvode koristeći različite tehnike i načine oblikovanja.

Naučeno znanje primijenit će se u praktikumu mini čokolaterije koju uskoro pokrećemo te kroz razne radionice prenošenja znanja ostalim nastavnicima, učenicima i odraslim polaznicima.

Fotogalerija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Dom učenika ugostiteljsko turističke škole

Grgura Čevapovića 26 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr