Edukacija na svjetski poznatoj Barry Callebaut čokoladnoj akademiji - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Edukacija na svjetski poznatoj Barry Callebaut čokoladnoj akademiji

26 kolovoza, 2022

Strukovni nastavnici i mentori slastičarstva i kuharstva, te nastavnici prehrambene tehnologije RCK Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek i partnera na projektu RCK VirtuOS: Danijela Josipović, Marina Majdenić, Spomenka Dundović, Zdravko Perković, Mirela Jurišić, Marija Katilović, Nevenka Kokalović i Marija Cvenić od 22.-24. kolovoza 2022. godine educirali su se na Barry Callebaut Chocolate Academy u Beogradu. Ovaj masterclass predstavlja putovanje od osnova do najdubljih tajni belgijskog, švicarskog, francuskog i engleskog naslijeđa čokolade, najnovijih tehnika, aplikacija, kao i recepata i noviteta iz svijeta čokolade.

Edukacija je uključivala osnovna znanja o čokoladi od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz područja alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom.

Prvi dan posjetili su tvornicu čokolade u Novom Sadu gdje im je glavni tehnolog Bojan Tomić predstavio proizvodni kapacitet i asortiman proizvoda tvornice Barry Callebaut Manifacturing South East Europe d.o.o. Obišli su proizvodni pogon i upoznali se s tehnološkim procesom proizvodnje čokolade.

Sljedeća dva dana pohađali su čokoladnu akademiju Chocolate Discovery Course (Workshop 1.0) u Beogradu. Voditelj akademije Rémy Delette i suradnik Željko Todić uz profesionalni pristup potrudili su se pokazati im i naučiti ih cjelokupnom procesu izrade čokoladnih pralina i drugih čokoladnih proizvoda. Na uvodnom predavanju opisali su i predstavili asortiman od sirovina do konačnih proizvoda. U praktičnom dijelu temperirali su čokoladu i kakao maslac, pripremali punila za praline, oblikovali praline i izrađivali ganache, ukrašavali proizvode koristeći različite tehnike i načine oblikovanja.

Naučeno znanje primijenit će se u praktikumu mini čokolaterije koju uskoro pokrećemo te kroz razne radionice prenošenja znanja ostalim nastavnicima, učenicima i odraslim polaznicima.

Fotogalerija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr