Organiziramo kuharsku i vinsku radionicu za javnost! - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Organiziramo kuharsku i vinsku radionicu za javnost!

24 listopada, 2022

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek u okviru projekta RCK VirtuOS, 28. listopada (petak) organizira besplatnu vinsku i kuharsku radionicu za javnost.

Provodimo ih u sklopu aktivnosti edukacija i prenošenja znanja učenicima, nastavnicima, mentorima kod poslodavaca i javnosti, a ovaj put polaznicima omogućujemo nadogradnju znanja i vještina u pripremi francuskih jela i sljubljivanju s francuskim vinima.

Vinsku radionicu održat će Robertino Marinjak strukovni nastavnik ugostiteljskog posluživanja i vinski savjetnik/sommelier koji će vam prenositi znanja stečena sa školovanja u Bordeauxu – centru vinske tradicije, upoznati vas s poznatim francuskim sortama: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay i Cuvee, njihovim organoleptičkim svojstvima i savjetovati vas kako ih upariti, odnosno sljubiti s hranom.

Kuharsku radionicu održat će strukovni nastavnici kuharstva Damir Abramić i Ivan Gašpić, tema je francuska kuhinja, priprema predjela, glavnog jela i deserta: Orzoto s povrćem, Pačja prsa s različitim prilozima, te kekse od prhkog tijesta s jabukom. Polaznici će naučiti i kako navedena jela sljubiti s različitim francuskim vinima.

Prijava na vinsku radionicu „Francuske sorte” u petak, 28.10.2022. u trajanju od 16,00 – 19,00 sati

Prijava na kuharsku radionicu „Priprema francuskih jela i sljubljivanje s različitim vinima” koja će se održati u petak, 28.10.2022. u trajanju od 15,00 – 19,00 sati

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr