ZLATNI ORION - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

ZLATNI ORION

7 prosinca, 2023

Srednja strukovna škola Vinkovci organizirala je 1. prosinca 2023. godine prvo natjecanje učenika turističkih zanimanja Predstavljanje turističke destinacije – „Zlatni Orion“ u okviru projekta RCK VirtuOS.

Cilj natjecanja je predstavljanje znanja, vještina i kompetencija učenika u prezentaciji destinacije kroz određeni turistički proizvod. Učenici su u paru pripremili i izveli prezentaciju turističke destinacije. U svoje prezentacije su uključili odgovore/rješenja/prijedloge na aktualna turistička pitanja i probleme. Na natjecanje je sudjelovalo deset timova od čega su dva tima predstavljaljala  RCK Ugostiteljsko – turističku školu Osijek i to: Ivona Klaić i Lea Ušković, mentorica Anamarija Čuljak i Nadja Panjkov i Jakov Adžam, mentorica Željka Pajnić – koji su ujedno i pobjednici ovogodišnjeg „Zlatnog Oriona“.

Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Priče grada Oriona“, a glavni cilj je promicanje Vinkovaca i županije Vukovarsko-srijemske s posebnim fokusom na inovativni, digitalni i kulturno-povijesni turizam. Također, u svoje prezentacije su uključili održivost i odgovorni turizam, kao važne čimbenike.

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr