Poznati chef Mario Mandarić održao kuharsku Zero waste radionicu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Poznati chef Mario Mandarić održao kuharsku Zero waste radionicu

10 listopada, 2023

Kuharsku radionicu za učenike i nastavnike naše i partnerskih škola na temu Zero waste principa u subotu je, 07 listopada 2023. u okviru projekta VirtuOS održao poznati chef Mario Mandarić.

Chef Mario Mandarić poznata je kuharska zvijezda, dobitnik nagrade Chef‘s Choice za 2022. godinu, Food producent i Food direktor poznatog kuharskog show-a Masterchef. Ovaj poznati splitski chef, usavršavao se i kuhao u najboljim svjetskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, a najpoznatiji je po Zero Waste konceptu, zbog čega ga je i časopis Forbes uvrstio na svoju listu nautjecajnih mladih osoba u svijetu.

Chef Mario je pobornik “zero waste” koncepta, što znači da se protivi bacanju ostataka hrane, jer se i od ostataka može napraviti vrhunsko jelo, samim time naglašava zalaganje za smanjenje otpada u restoranskoj industriji.

Radionica je započela jelom naziva  Gougeres što je slana verzija parenog tijesta koje se punilo poznatim mornay umakom, potom “Pulled” kokošje meso od kojega je oblikovao male kuglice te pohao. Uz sve navedeno, pripremio je žgvacet, umak od luka, mrkve, koromača i crnog vina.

Za kraj chef Mandarić ispričao je svoj profesionalni put učenicima, odgovarao im na pitanja i i oduševio ih!

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr