Održana vinska radionica u sklopu manifestacije „Vino i gitare“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Održana vinska radionica u sklopu manifestacije „Vino i gitare“

29 listopada, 2021

28. listopada 2021. godine u Đakovu održana je manifestacija „Vino i gitare“ u okviru mjeseca knjige u organizaciji partnerske Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo i Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo u njihovim prostorima, a u sklopu edukacija i radionica našeg Regionalnog centra kompetentnosti.

Među ostalim aktivnostima održano je predavanje i radionica na temu “Osnovne razlike u uzgoju i organoleptičkim svojstvima bijelih, rose i crvenih vina“. Predavanje je održao mr.sc. Ivan Išasegi, prof. savjetnik, polaznik vinske škole Caffa Wine School u Bordeauxu koji se educirao u okviru projekta VirtuOS i stekao titulu vinski savjetnik/sommelier.

Predavanje je bilo koncipirano u tri dijela. U prvom dijelu predavanja bile se prikazane glavne bijele i crne vinske sorte grožđa najzastupljenije u uzgoju u Slavoniji. Drugi dio predavanja je bio posvećen osnovi proizvodnje vina s naglaskom na različitosti tehnološkog procesa u proizvodnji bijelih, crnih i rose vina.  Na kraju je održana radionica gdje su degustirana tri tipična vina za svaki način proizvodnje. Sudionici su kušali vino, te pokušali prepoznati, opisati i objasniti glavne odlike i karakteristike ponuđenih vina. Ponuđena vina za radionicu bila su: Beljska vrhunska graševina 2020., Rose Frankovka 2020. proizvođača Iločki podrumi, te vrhunsko vino Goldschmidt Frankovka 2017. Predavanje i radionica su protekli u ležernom okruženju u kojem su sudionici aktivno sudjelovali kako u raspravi tako i s postavljanjem pitanja.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr