Naši učenici sudjelovali u organizaciji Večeri vina i umjetnosti - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Naši učenici sudjelovali u organizaciji Večeri vina i umjetnosti

13 srpnja, 2021

Tisuće vinskih čaša prošlo je kroz devet pari ruku vrijednih učenica i učenika RCK Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka koji se obrazuju u zanimanju hotelijersko-turistički tehničar, na prvoj ovogodišnjoj Večeri vina i umjetnosti, održanoj  u subotu, 10. srpnja u Perivoju kralja Tomislava u Osijeku. Uz čaše, na poziv organizatora Turističke zajednice Osječko-baranjske županije, dijelili su kupone za vino te upućivali brojne posjetitelje na pozicije vinara i davali sve potrebne informacije o samom događaju.

Nova iskustva

– Bilo mi je super raditi i htio bih to ponoviti zato što je super atmosfera, ljudi su opušteni, može se puno toga vidjeti i doživjeti. Jednostavno, preporučujem svima jer je za naše zanimanje to jako bitno i korisno, ispričao nam je učenik 1. f razreda Davor Filipović koji je s kolegicama vrijedno radio te se kao i one nada ponovnom angažmanu.

– Jako mi se svidjelo, stekla sam novo iskustvo koje će mi pomoći u daljnjem školovanju. Sviđa mi se što komuniciram s ljudima jer je to u mom smjeru jako bitno, a ovdje sam imala priliku baš to vježbati, rekla je Davorova razredna kolegica Lorena Stošić, a Vanja Marić iz 2. f dodala:

– Drago mi je što sam imala priliku sudjelovati u ovoj manifestaciji. Sviđa mi se što sam mogla malo bolje razviti komunikaciju s ljudima što je zapravo jedna od važnijih stvari za moj smjer. Posebno bi je drago što usavršavam nekim novim znanjem svoje zanimanje i nadam se da ću ponovno sudjelovati u Večeri vina i umjetnosti.

S obzirom na situaciju vezano uz Covid mjere, sigurno je da će se rujnu održati Wine&Bike u Erdutu te  manifestacija HeadOnEast u listopadu, na kojima će naši učenici biti rado primljeni, doznajemo u TZ OBŽ.

Dobri i vrijedni

-Veoma smo zadovoljni suradnjom i angažmanom učenika jer su nam olakšali organizaciju i izvedbu Večeri vina i umjetnosti koja nikad nije imala toliko posjetitelja kao ove godine. Bili su dobri, vrijedni i nadamo se da će se suradnja nastaviti kako bi oni stekli iskustvo, a nama značajno olakšali organizaciju manifestacije, rekao je Mislav Matišić iz TZ OBŽ.

Tijekom večeri romantičnim osječkim perivojem prošetalo je između tri i pet tisuća ljudi, koji su osim u različitim vinima osječko-baranjskih vinara uživali u hrani, društvu, razgovoru i glazbi. Dobra atmosfera, učenicima je podignula samopouzdanje.

-Oni prolaze stvari koje u učionici na praktičnoj nastavi ne možemo proći. Dobro je što su u izravnom kontaktu s ljudima i imaju interakciju koja je drugačija nego u teoriji. I što razvijaju socijalne, komunikacijske i prezentacijske vještine u interakciji s ljudima, objasnila je važnost sudjelovanja u različitim događanjima nastavnica ekonomske grupe predmeta Tajana Kresović.

Večer vina i umjetnosti bila je prilika da učenici pokažu sva svoja znanja i vještine te prezentiraju svoje zanimanje, a kroz to i rad Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole koji provodi dva velika projekta VIRTUS – uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti i VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr