Jesen i Dan zahvalnosti za plodove zemlje - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Jesen i Dan zahvalnosti za plodove zemlje

19 listopada, 2022

Dana 12.10. 2022. odali smo počast jeseni i obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Jesen je predivno godišnje doba, prepuno intenzivnih boja – priroda kao da odjene najljepše ruho prije nego utihne u zimski san. Htjeli smo djelić tog jesenskog ruha pustiti u svoj dom, što je za nas bila prilika da pokažemo svoju kreativnost.

Naše su učenice, a i kolege, donijeli od kuće razne plodove, lišće, granje i slično, pa smo okupili naše kreativce i, takoreći, pustili jesen unutra, koristeći kišobrane, jesenske aranžmane od prirodnih materijala, starinske predmete i slično.

Osim jesenske izložbe u prostorima doma, priredili smo i „slavonsku večeru“, jer kako bolje obilježiti Dan zahvalnosti za plodove zemlje nego fantastičnom gozbom u dobrom društvu?

Ovo je ujedno i prilika da se podsjetimo da bismo svakodnevno trebali biti zahvalni na svemu što imamo te pokazati svoju zahvalnost djelima. Jedemo i pijemo svaki dan, ali vjerojatno rijetko razmišljamo da u svijetu i dalje ima previše ljudi kojima je svakodnevni (zdravi) obrok luksuz koji si ne mogu priuštiti. Isto tako, razmišljamo li o tome koliko se hrane baca svaki dan, bilo da to čine pojedinci, trgovački lanci itd.? Jesmo li mi jedni od njih? Razmišljamo li o klimatskim promjenama i raznim drugim čimbenicima (uglavnom ljudskog porijekla) koji se prijete globalnom nestašicom hrane? Što svatko od nas može učiniti da očuvamo dragocjenu prirodu, koja nam daje život?

To su neka od pitanja za koje se nadamo da će postati dio našeg svakodnevnog razmišljanja.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr