Realizacija nagradnog studijskog putovanja - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Realizacija nagradnog studijskog putovanja

Učiti s radošću!
28 studenoga, 2022

Opatija bajna

Opatija kao kolijevka hrvatskoga turizma bila je odredište studijskog putovanja 26.11. i 27.11. u kojem su sudjelovale učenice 2. razreda smjera hotelijersko-turistički tehničar – Doris Blank, Marija Čanak, Elina Kasun i Ana Strganac.

 U turizmu je budućnost – i osobna i društvena

 Na primjeru poslovanja hotela Admiral (4*) koji se nalazi na samoj obali mora iznad obalnog šetališta Lungomare učenice su uz domaćina, voditelja recepcije, Mihaela Gazdeka, upoznate s pojedinostima svojega budućega zanimanja, kao i pogodnostima koje pruža posao u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Kao jedini hotel u Opatiji s vlastitom marinom, učenice su se uvjerile da je hotel Admiral idealan za nautičare. Vanjska arhitektura daje hotelu moderan izgled, a interijer mu je svijetao i prostran. Okružen je uređenim vrtom s mediteranskim zelenilom, a sagrađen je 1981. godine. Prema riječima voditelja recepcije Gazdeka nudi obilje sadržaja. Naglasio je da je kao kongresni hotel idealan i za poslovne ljude, kao i sve ljubitelje dobrog odmora. U sklopu se hotela nalazi 180 smještajnih jedinica kategorija superior, premium, junior suite i suite te su učenice zornim primjerom usvojile elemente koji svaka od njih sadrži.

Učenice su imale priliku razgovarati s recepcionarom Rajkom Detanom koji je proglašen najboljim recepcijskim djelatnikom 2010. godine (MINTS). Svojim im je bogatim radnim iskustvom naglasio važnost usvajanja i razvijanja vještina koje turistički djelatnici trebaju imati, kao i na nužnost cjeloživotnog učenja i rada na sebi.

Opatija u adventsko vrijeme i Liburnia Riviera Hoteli, kao jedna od vodećih hotelskih kompanija, idealno su okružje za učenje o turizmu i ugostiteljstvu u kojem su učenice mogle steći nova znanja temeljena na iskustvu i neposrednom doživljaju.

U turizmu i ugostiteljstvu leži izvrsna prilika za budućnost – i osobnu i društvenu, poruka je koju su djelatnici hotela uputili našim učenicama.

Dijelom je studijskoga posjeta bio obilazak Fužina, koje su svojom turističkom ponudom pokazale da su idealna destinacija za vikend izlet.

Studijsko putovanje realizirano je zahvaljujući Ministarstvu turizma i sporta na temelju provedenog Javnog poziva srednjim strukovnim školama za jačanje kompetencija strukovnih zanimanja kroz izradu projekata za turizam  i Odlukom o odabiru najboljih projekata srednjih strukovnih škola u turizmu u školskoj 2019./ 20. godini PROMOCIJA ZANIMANJA za projekt „kreativnOSt – Kreativnost u turizmu“.

 

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr