Nastavnici RCK vješto usavršavaju kulinarska umijeća na Le Cordone Bleu u Parizu - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Nastavnici RCK vješto usavršavaju kulinarska umijeća na Le Cordone Bleu u Parizu

24 srpnja, 2021

Desetak dana naši nastavnici i mentori marljivo uče i rade u Parizu na svjetski poznatoj kulinarskoj akademiji Le Cordon Bleu.

-Prvih nekoliko dana imali smo online predavanja, sad smo na akademiji i čast nam je biti ovdje. Predavači su susretljivi, nastava je izvrsno organizirana, učionice i praktikumi su također izvrsno opremljeni što nam olakšava rad, rekao je nastavnik kuharstva Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka Ivan Kelava koji se nalazi na edukaciji u Le Cordon Bleu Academie, osnovanoj u Parizu 1895. godine, a temelji se na kuhanju Augustea Escoffiera i bogatoj tradiciji francuske kuhinje.

Uz njega iz Regionalnog centra kompetentnosti, u sklopu projekta VirtuOS na edukaciji su i njegov školski  kolega nastavnik kuharstva Damir Abramić, nastavnice slastičarstva iz partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci Ružica Šošić i Dunja Čuljak, nastavnik-suradnik Saša Bešlić te mentor učenicima RCK UTŠO iz Hotela Osijek, voditelj kuhinje Robert Batrac.

Kako bi bili što uspješniji u usavršavanjima, program koji realiziraju temelji se na individualnom i multikulturalnom pristupu budući da akademiju pohađaju polaznici iz 70-ak zemalja. Čak ih je 20-ak tisuća po godini.

-Tempo rada je intenzivan, naglasak je na individualnom radu kako bi svaki nastavnik usvojio nastavni program. Po dolasku smo dobili uniformu, torbu s alatom koji će nam biti potreban tijekom usavršavanja, objašnjava nastavnica slastičarstva Ružica Šošić. Pred njom i kolegama još je četiri tjedna usavršavanja. Oni su prvi nastavnici koji pohađaju Le Cordone Bleu u sklopu projekta VirtuOS, a plan je u iduće dvije i pol godine u gastronomiji i kulinarskim umijećima usavršiti još nastavnika i mentora kod poslodavaca Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr