Učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku obilježili Dan ružičastih majica - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku obilježili Dan ružičastih majica

Ostale vijesti

23 veljače, 2022

Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima  održava se svake zadnje srijede u veljači diljem svijeta. Inicijativa je pokrenuta u Kanadi, a u Hrvatskoj je odlukom Hrvatskog sabora  17. veljače 2017. i kod nas uvedeno obilježavanje ovoga dana.

Učenici Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku  obilježavaju ga već godinama  odijevajući ružičaste majice i sudjelujući u nizu aktivnosti. Ove su godine vrijedne ruke 3. s razreda pod stručnim vodstvom nastavnice slastičarstva Marine Majdenić izradile  prekrasna lizala u svome praktikumu. Učenici 2. f razreda s profesoricom Anjom Križek  su ih ukrasili papirnatim ružičastim majicama s porukama podrške  protiv nasilja. Psihologinja Tanja Kelava i profesorica Anamarija Antunović su s 1.s izradile prigodni plakat.

Od presudne je važnosti s učenicima razgovarati o svim oblicima nasilja i negativnog ponašanja prema drugima jer oni sami ponekad nisu ni svjesni da su neki oblici njihovog ponašanja zapravo neprimjereni I karakteriziraju se kao neki oblik nasilja. Iako se tijekom cijele školske godine naglašava važnost međusobne tolerancije i suzbijanja svakog oblika nasilja među djecom i mladima, Dan ružičastih majica odlična je prilika da se još jednom skrene pozornost na ovaj problem.

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr