Slatki meandar na naš način - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Slatki meandar na naš način

Ostale vijesti

12 rujna, 2022

Forest Art 2022

5 svibnja, 2021

Oblik koji trenutno asocira na Osijek (i to ne samo upućenije poznavatelje kulture) svakako je meandar, a za to je zaslužan osječki slikar međunarodnog ugleda, Julije Knifer. Ovaj osebujni umjetnik punih je 45 godina slikao upravo ovaj motiv (koji je naziv dobio po zavojitom koritu jedne turske rijeke) u različitim tehnikama, a zanimljivo je to što su baš svi meandri koje je naslikao originalni jer ne postoje dva jednaka primjerka.

Zahvaljujući našem profesoru kuharstva Ivanu Gašpiću, inicijativi Gabrijele Baraban i skupini vrijednih učenika koje je okupio, meandar je zaživio i u obliku ukusna kolačića koji će zasigurno obogatiti gastronomsku ponudu našega grada. Naime, spomenuta je ekipa osmislila posve unikatan recept koji spaja prhko tijesto s tradicionalnim (mak, rogač, lješnjaci i orasi) kao i inovativnim (pistacije, indijski oraščići) mljevenim dodatcima. Konačni je proizvod slastan i originalan desert jednako atraktivna izgleda i okusa. Važno je napomenuti kako je za realizaciju ove „slatke“ ideje presudna bila sinergija profesora i učenika Ugostiteljsko-turističke škole te Strojarsko-tehničke škole čiji su učenici Adam Adamović i Josip Česnek pod mentorstvom nastavnika Ivice Ferenca i Dalibora Rašića izradili kalupe za kolačiće.

Vjerujemo kako će naš slatki meandar biti jedan od aduta u gastronomskom brendiranju Osijeka te kako će postati jednim od najukusnijih suvenira koju će posjetitelji ponijeti odavde, a u nizu projekata koje Ugostiteljsko-turistička škola provodi zasigurno će biti trajnom vrijednošću kojom ćemo se ponositi.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr