Klub učenika Imaginarna stvarnost - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Klub učenika Imaginarna stvarnost

2 prosinca, 2022

U našoj školi djeluje klub učenika koji smo nazvali Imaginarna stvarnost. Čine ga Ivona Klaić, Marija Hujber, Dimitrii Gjorchevski, Lorena Stošić, Lea Ušković, Marko Živko i Petra Zec, a osoba koja je zaslužna za njegovo osnivanje naša je profesorica Tajana Lubina-Jukić.

Početak našeg rada bio je zapravo u Klubu volontera UTŠO pod voditeljstvom pedagoga Marija Mihića. Tada smo ekološki disali za školu i to širili svojim primjerom čišćenja dvorišta. Klub volontera povezao se tada s Kreaktivom (Udrugom za razvoj zajednice). Tijekom jedne školske godine sudjelovali smo u raznim ekološkim projektima i time podizali svijest o čuvanju okoliša. O tome svjedoči i zeleni koncert kod osječke Školjke na kojem smo slušali drvo kako pjeva, uređivali prednji dio Kampusa tako što smo okopavali zemlju i zalijevali tek zasađeno drveće. Također, obilježili smo i Svjetski dan zaštite okoliša čišćenjem obale jezera Bajer na Jugu 2, ali i Međunarodni dan Karašice u Batini tijekom kojega smo izrađivali splav od trske.

I drugi su primijetili naš trud i rad pa smo zaslužili i sudjelovanje u jednom Erasmus+ projektu zahvaljujući kojemu smo otputovali na Cipar. Ondje smo boravili od 27. kolovoza do 6. rujna 2021. godine, a osim nas sudjelovali su predstavnici još devet država. Tema projekta bile su klimatske promjene i globalno zatopljenje. Tijekom boravka na Cipru mnogo smo naučili o klimatskim promjenama, ali smo istovremeno upoznali i tradiciju, običaje, glazbu te poznatu hranu različitih država kao što su Cipar, Rumunjska, Bugarska, Armenija, Moldavija, Portugal, Gruzija, Španjolska i Sjeverna Makedonija.

Nakon povratka u Osijek odlučeno je da Klub volontera prestaje s radom i u tom je trenutku profesorica Lubina-Jukić odlučila osnovati klub Imaginarna stvarnost. Od ove godine bogatiji smo za jednog člana, a to je naša Petra Zec iz 2.s razreda. U školsku godinu krenuli smo punom snagom i s brojnim ciljevima. Za početak smo dizajnirali majice s logom Kluba. Europski dan jezika obilježili smo u Tvrđi uz prikladan video koji je prikazan na Međunarodnom susretu učitelja kao primjer dobre prakse.  Veselom video čestitkom za Dan učitelja razveselili smo sve naše profesore, a obilježavajući Svjetski dan animiranog filma naučili smo mnogo toga, ponajviše o snimanju i kadrovima.

Posljednja aktivnost koju smo vrijedno pripremali sudjelovanje je na 4. Milenijskom natjecanje iz kreativne industrije koje je ujedno i međunarodno. Na toj smotri sudjelovale smo Lea Ušković i ja uz mentoricu  Tajanu Lubinu-Jukić. Natjecanje je organizirao Ekonomski fakultet i Institut Andizet i nestrpljivo očekujemo proglašenje pobjednika.

Planiramo još mnogo toga zanimljivoga tijekom ove školske godine. Ono što vam mogu šapnuti jest to da planiramo putovati.

I zapamtite, đačko doba uistinu može biti predivno. Potreban vam je samo mali komadić neba.

Ivona Klaić

 

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr