Održana završna konferencija projekta RCK VirtuOS - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Održana završna konferencija projekta RCK VirtuOS

22 prosinca, 2023

19. prosinca 2023. u Hotelu Osijek održali smo završnu konferenciju projekta UP.03.3.1.05.0006 RCK VirtuOS – uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva,  financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta bio je unaprijediti kvalitetu obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa za različite kategorije korisnika, čime će se doprinijeti usklađivanju s potrebama tržišta rada, unapređenju praktičnih znanja i vještina te veće zapošljivosti u sektoru.

Sudionici konferencije i javnost imali su priliku čuti o rezultatima projekta čije je provođenje trajalo 45 mjeseci, točnije od 27. ožujka 2020. godine do 27. prosinca 2023. godine.

Pročelnica UO za obrazovanje Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš-Kul govorila je o važnosti našeg RCK za razvoj regije, dok su članovi tima prezentirali provedene aktivnosti ovog sveobuhvatnog projekta; od uspostave RCK, modernizacije obrazovnog sustava i razvoja novih programa, jačanja kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika i mentora kroz usavršavanja i edukacije, promocije strukovnih zanimanja i rada centra do inovacija i ostvarenih suradnji s dionicima.

Nastavnici i učenici naše i škola partnera u projektu prezentirali su i proizvode iz školskih praktikuma kao rezultat modernizacije kroz specijaliziranu opremu i edukacije: pokretna kuhinja, pivo, praline, a dvostruki ovogodišnji prvak AEHT natjecanja Nenad Konstantinović i mentori prikazali su i Carving disciplinu rezbarenja voća i povrća.

Za zabavni dio programa zaslužni su učenici Glazbene škole Franje Kuhača, učenik partnerske Srednje strukovne škole Vinkovci sa zanimljivom recitacijom kao i učenici naše škole.

Ovu završnu manifestaciju uveličali su i poznati chefovi Marko Alilović i Damir Tomljanović koji su ujedno i proveli pokaznu kuharsku radionicu zajedno s našim učenicima i nastavnicima, svojevrsni Cooking show za 160 učenika naše i partnerskih škola te sudionike konferencije kao i poznati miksolog i barmen Miroslav Kljajić koji je s učenicima proveo radionicu pripreme koktela, a sve to u našem mjestu učenja temeljenom na radu – Akademisu.

Sudionici konferencije mogli su uživati i okušati se u WR kutku, a učenike smo iznenadili i posjetom influencera Ivana Molnara.

Zahvaljujemo učenicima, nastavnicima, mentorima, partnerima, polaznicima i svim dionicima koji su omogućili da ovako uspješno provedemo projekt!

 

Galerija fotografija

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr