Uspješno završen program cjeloživotnog učenja „Voditelj turističkog gospodarstva“ - Ugostiteljsko turistička škola Osijek - Regionalni centar kompetentnosti
Prati nas na društvenim mrežama

Uspješno završen program cjeloživotnog učenja „Voditelj turističkog gospodarstva“

28 rujna, 2022

Na Svjetski dan turizma, 27. rujna 2022., na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održane su prezentacije grupnih završnih radova prve generacije polaznika programa cjeloživotnog učenja „Voditelj turističkog gospodarstva“ u okviru projekta VirtuOs – Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Ukupno 20 polaznika grupiranih u četiri tima predstavili su svoje idejne projekte zaštite oznake kvalitete pred stručnim povjerenstvom u sastavu Ivana Jurić, direktorica TZ OBŽ-a, mr.sc. Dorotea Telarović i Gabrijela Baraban iz RCK UTŠO, te prof.dr.sc. Sunčica Oberman Peterka, prodekanica za suradnju s okruženjem, međunarodnu suradnju i projekte na EFOS-u. Rezultat je to programa koji je započeo u travnju 2022. i obuhvaćao 120 sati interaktivne nastave i rad timova na projektnim zadacima, uz mentorstvo profesora s Ekonomskog fakulteta u Osijeku (prof.dr.sc. Davorin Turkalj, prof.dr.sc. Antun Biloš,  doc.dr.sc. Ivan Kelić, Bruno Budimir, mag.oec.). Voditelj Programa, doc.dr.sc. Ivan Kelić, prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, istaknuo je kako je ovo tek početak zajedničke suradnje na izgradnji i promociji turističkih sadržaja Slavonije i Baranje.

Podsjetimo, projekt VirtuOs  je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa. Nositelj projekta je Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek a projektni partneri, uz Ekonomski fakultet u Osijeku, su: Osječko-baranjska županija, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Obrtnička škola Požega, Srednja strukovna škola Vinkovci, Strukovna škola Virovitica, Sunčane toplice d.o.o. Bizovac, HUP Zagreb d.o.o., Palisada d.o.o. Opatija, Filozofski fakultet u Osijeku i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće. Projekt se provodi od 27. ožujka 2020. godine do 27. prosinca 2023. godine, a financiran je kroz Operativni program Upravljanje ljudskim potencijalima 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda.

Kontaktirajte nas

Ugostiteljsko-turistička škola

Ulica Matije Gupca 61 31000 Osijek

031 211 095

031 212 980

ured@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr

Akademis Ugostiteljsko-turističke škole

Lučki prilaz 4 31000 Osijek

031 203 870

031 215 512

dom@ss-ugostiteljsko-turisticka-os.skole.hr